Spring til indhold
Nyhed

Lærdansk vinder udbud på danskundervisning

19-05-2015

Valget af Lærdansk Odense skete på Social- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde i dag efter en forudgående tilbudsrunde, hvor to leverandører havde afgivet bud på undervisningen for en fem-årig periode. De to bydere var UCplus samt Lærdansk Odense, hvis tilbud begge levede op til kriterierne for udbuddet.

- Jeg glæder mig over resultatet af denne udbudsrunde. Vi bevarer den høje kvalitet i den vigtige danskundervisning for udlændinge, der kommer til Odense og skal ud på arbejdsmarkedet. Samtidig har vi fået et økonomisk mere fordelagtig tilbud for kommunen, som kommer til at spare 10 mio. kr om året. Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde med LærDansk Odense, siger rådmand Steen Møller fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

 

Sagen blev behandlet på den lukkede del af Social- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde, da der er tale om private virksomheders forretningsmæssige forhold.

 

- Vi er rigtig glade for at kunne fortsætte dette samarbejde om danskuddannelse for voksne udlændinge i Odense. Nye it-investeringer og nye undervisningsmetoder har gjort os i stand til at sætte prisen væsentligt ned, men alligevel fastholde høj kvalitet i opgaveløsningen, siger Gerhard Korbo, som er chef for Lærdansk i Dansk Flygtningehjælp.

 

Opgaven er tildelt Lærdansk efter en proces, hvor forvaltningen har vurderet de to undervisningstilbud på 27 punkter. Ud fra disse punkter om kvalitet og pris er det samlet vurderet, at LærDansk Odense bedst kan løse opgaven for Odense Kommune med at undervise voksne udlændinge i dansk.