Spring til indhold
Nyhed

KORREKTION AF DATO. Odense Bæredygtighedspris 2014 uddeles D. 25. feb. (ikke d. 25. jan)

28-01-2015

Det er Odense Bæredygtighedsråd som uddeler Bæredygtighedsprisen og rådets formandskab var endnu en gang på en hård opgave, da de skulle finde årets nominerede, fortæller rådets formand Anker Boye:

 

- Indstillingerne afspejler de mange forskellige måder hvorpå, der arbejdes med bæredygtige initiativer i Odense. Og det er meget glædeligt, at der var både virksomheder, foreninger og private initiativer blandt de indstillede bæredygtige initiativer.

 

Hos NCC Roads kommer der mere og mere fokus på det bæredygtige fortæller Markedschef Hans A. Muurholm, NCC Roads A/S:

- Hos NCC Roads er vi meget begejstrede over nomineringen til Odense Bæredygtighedspris. Bæredygtighed har større og større fokus i vores daglige arbejde på alle niveauer i organisationen lige fra tilbudsregning og produktion til udlægning af asfalt på det fynske vejnet.

 

Naboskabsambassadør Gulshan Din glæder sig over nomineringen:

- Ideen om naboskabsambassadører er kommet fra Vollsmoses beboere selv. Derfor er vi rigtig glade for at opleve, at vores naboer sætter pris på den indsats, vi gør. Det er en rar fornemmelse at gøre en forskel i forhold til både trivsel og tryghed i Vollsmose, siger Gulshan Din.

 

Direktør Søren Jeberg, BioTrans Nordic glæder sig over at nomineringen sætter yderligere fokus på virksomhedens bæredygtige løsning:

- Når man ser et bæredygtigt koncept for sig, som vi så med Biotrans systemet – hvor man sparer penge for kunderne og samtidig undgår lugt og tunge løft, bekæmper skadedyrsproblematikkerne, sparer CO2 og meget mere - ja så er man forpligtet til at føre det ud i livet. Vi er derfor uhyre glade for nomineringen, fordi den er med til at sætte fokus på, hvor vigtige bæredygtige løsninger er.

 

Læs mere om de tre nominerede initiativer nederst.

 

Om arrangementet: Tid og sted: Onsdag d. 25. februar 2015, kl. 16—18 i Festsalen på Odense Rådhus. Tilmelding: Senest d. 18. februar via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Angiv venligst ved tilmeldingen om du fx har behov for døvetolk.

 

Læs mere om de nominerede herunder:

 

NCC Green AsphaltNCC Roads er en af Danmarks førende leverandører af asfalt til de danske veje og virksomheden håndterer desuden forskellige former for bygge- og anlægsaffald.

 

NCC Green Asphalt® er et produktionsprincip, hvor produktions- og udlægningstemperaturen for asfalt nedsættes med 20-40 % hvorved der spares energi og asfaltarbejderne udsættes for mindre asfaltrøg.

 

NCC Green Asphalt® er et af de elementer, som NCC Roads har introduceret for at leve op til NCC’s vision for bæredygtighed. Andre elementer er bl.a. øget brug af genbrugsmaterialer i asfaltbelægninger og vejbelægninger med nedsat rullemodstand til følge.

 

NaboskabsambassadørerneNaboskabsambassadørerne bidrager til et bedre lokalmiljø i Vollsmose. Princippet er ”hjælp til selvhjælp”, hvor ambassadørerne bidrager med deres viden, netværk og omsorg for at skabe mere tryghed og trivsel for både nye og gamle beboere.

 

Naboskabsambassadørerne har fx udviklet en velkomstmappe, som de overrækker til nye naboer i området. Mappen er udgangspunktet for en snak om de tilbud, der findes i lokalområdet fx i forhold til mad, kulturoplevelser og foreningsliv. På den måde bliver ambassadørerne nye beboeres første møde med den særlige gæstfrihed, man finder i Vollsmose.

 

Naboskabsambassadørerne spiller også en stor rolle for hverdagslivet i Vollsmose - og de kan yde hjælp til både stort og småt. Fx har flere af ambassadørerne været på kursus i førstehjælp, ligesom de kan rådgive i fx affaldshåndtering og brug af sparepærer.

 

BioTrans NordicBioTrans Nordic arbejder for at øge bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener. Arbejdsmiljø, hygiejne, ressourceudnyttelse, grøn energi, sparet CO2 og god økonomi er i højsædet.

 

BioTrans systemet er et automatisk og lukket system, som fjerner madaffald direkte fra køkkenet. Det betyder færre tunge løft, mindre håndtering af madaffald og øget effektivitet. Samtidig er løsningen lugtfri, og almindelige affaldsbeholdere undgås – resultatet er bedre hygiejne i køkkenet.

 

BioMasteren kværner madaffaldet, og pumper det via et lukket system til en tank som blot tømmes 6-10 gange om året, hvilket reducerer CO2 udledning fra transporten. Den kværnede biomasse bruges til produktion af biogas, og samtidig recirkuleres næringsstoffer og organisk materiale til jordbrug.

 

Tekster til de tre vedhæftet fotos:

NCC Green Asphalt: Når NCC Green Asphalt udlægges er temperaturen for asfalten nedsat med 20-40 % hvilket spares energi og derudover udsættes asfaltarbejderne for mindre asfaltrøg.

 

Naboskabsambassadørerne: Naboskabsambassadørerne tager ansvar for Vollsmoses og gør en forskel både i forhold til tryghed, trivsel, sikkerhed og miljø i bydelen.

 

BioTrans Nordic. BioTrans Nordic har til dato leveret virksomhedens bæredygtige løsninger til over 30 storkøkkener i Danmark. Fra højre ses direktør Søren Jeberg og konsulent Søren Pihl fra BioTrans Nordic.

 

Yderligere oplysninger:

Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 4075 3333.

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk

Hans A. Muurholm, markedschef, NCC Roads A/S: Tlf. 2948 9480 / hnm@ncc.dk

Maja Bach Løvstrup, Afdelingsleder, Vollsmose Sekretariatet: mhl@vollsmose.dk / tlf. 2325 0705

Søren Jeberg, direktør, BioTrans Nordic: tlf. 4031 7717 / spj@biotrans-nordic.com