Spring til indhold
Nyhed

Hurtigere penge til Odenses erhvervsliv

12-05-2015

Virksomhederne får forbedret deres likviditet og økonomi med en ny service, der langt hurtigere sender pengene retur i firmakassen. Især mindre og mellemstore virksomheder kan blive presset på likviditet ved sene udbetalinger. De største poster inden for arbejdsgiverrefusioner er sygedagpenge og fleksjob.

Rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Steen Møller, og forvaltningens direktør, René Junker, blev opmærksom på virksomhedernes behov for en hurtigere ekspedition af arbejdsgiverrefusioner under den turné til Odenses virksomheder, som rådmanden løbende gennemfører.

Social – og Arbejdsmarkedsforvaltningen har skabt serviceforbedringen via et internt udviklingsprojekt hvor borgerservicechef Hanne Sørud har haft hele organisationen involveret.

 

- Med baggrund i forslag fra vore medarbejdere har vi sat fokus på og forbedret hele vores håndtering af disse arbejdsgiverydelser. Samtidig har vi formået at få flere virksomheder til at bruge digitale værktøjer som eksempelvis Nem-refusion.

 

- Både virksomhederne og vi vinder på den forbedrede service. Vi sparer eksempelvis vigtig arbejdstid ved at undgå henvendelser fra virksomheder, der gerne vil have tidligere udbetalinger, siger borgerservicechef Hanne Sørud.

 

Rådmand Steen Møller fortsætter sine virksomhedsbesøg, hvor målet netop er at finde områder, hvor Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen kan forbedre servicen over for virksomhederne.

 

- Målet med min turné rundt til byens virksomheder er at møde ledelserne og høre om eventuelle forhindringer, problemer eller udfordringer, der på nogen måde står i vejen for virksomhedernes udvikling og vækst. Magasin hjalp os med at identificere et reelt problem i kommunens sagsbehandling. Vi har kvitteret ved et hurtigt udviklingsarbejde, der nu har halveret den tid, vi bruger på en udbetaling af arbejdsgiverrefusioner. Og vi forsøger at komme endnu længere ned.

 

- Jeg fortsætter samtidig min virksomhedsrunde, og jeg hører gerne fra alle i erhvervslivet, der har udfordringer, som har forbindelse med kommunens drift. Kom og udfordr os! Vi vil gå langt for at hjælpe, siger Steen Møller.

  •