Spring til indhold
Nyhed

Handicapkørsel bliver mere fleksibel

11-06-2015

By- og Kulturudvalget har besluttet at gøre Odenses individuelle handicapkørsel (SBH-ordningen) mere fleksibel, så borgerne fremover kan benytte den til behandlingskørsel til for eksempel tandlæge og fysioterapi.

 

Hidtil har kørslen været begrænset til indkøb, familiebesøg og lignende, men Odense Kommune har længe ønsket at udvide ordningen. Derfor henvendte kommunen sig i 2010 og 2012 til Transportministeriet med en forespørgsel, men begge gange blev der givet et afslag. Beskeden var, at ordningen ikke var tiltænkt kørsel til sundhedstilbud.

 

Imidlertid har Transportministeriet valgt at revurdere sagen, og Odense har efterfølgende fået tilladelse til at udvide SBH-ordningen.

 

- Jeg har længe ønsket, at vi kunne udvide ordningen, og nu har Transportministeriet endelig givet os lov. Det har vi ikke været sene til at udnytte, for der er blot gået en måneds tid mellem ministeriets nye afgørelse og vores beslutning i udvalget. Det glæder mig, at vi har reageret så hurtigt på den nye mulighed, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

 

- Den udvidede ordning betyder, at vi kan tilgodese vores bevægelseshæmmede borgeres behov i endnu højere grad. Jeg er sikker på, at de vil få stor glæde af den øgede mobilitet i hverdagen.

 

Den udvidede kørselsordning træder i kraft per 15. juni.