Spring til indhold
Nyhed

Grønt flag til 13 børnehuse i Odense skal gavne indlæringen

26-05-2015

700 odenseanske børn i de 13 børnehuse er vant til at bruge naturen og de grønne områder omkring deres daginstitution. Så meget, at de nu er del af Friluftsrådets Grønne Spirer.

 

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Kravene for at være en del af ordningen er blandt andet, at de skal udarbejde handleplaner om at bruge naturen og grønne områder til faglige aktiviteter med børnene hver uge, ligesom en del af personalet skal på kursus hos Friluftsrådet.

Med certificeringen kommer også retten til at måtte hejse Det Grønne Flag fra Friluftsrådet.

 

- Ved at bruge uderummene systematisk ser og lærer børnene ting, som de ellers ikke ville have gjort. Samtidig styrker det børnenes motorik at være ude i naturen, hvilket i sidste ende styrker indlæringsevnen. Så det glæder mig, at 13 børnehuse nu kan hejse Friluftsrådets Grønne Flag, siger Børn- og Ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

 

Certificeringen fra Friluftsrådet er blot en del af Børn og Ungeforvaltningens projekt, ”Leg og læring i byens uderum”, som sætter fokus på at få flere børnehaver og vuggestuer til at lave udendørs aktiviteter.

 

De 13 børnehuse har 4 ladcykler til rådighed, der gør det lettere at komme ud at opleve nye og forskellige steder.

Børnehusene har i marts også fået to kolonihaver stillet til rådighed, ligesom de ofte tager på tur til en spejderhytte i Fangel.

 

Som en del af projektet opsamles og deles erfaringerne mellem børnehusene, så nye aktiviteter eller udflugtsmål kan komme så mange som muligt til gode.