Spring til indhold
Nyhed

Gaveregn fra odenseanske erhvervsaktører til fairtrade kampagne

26-05-2015

- Fairtrade By Odense skal bæres igennem i frugtbart samarbejde mellem en masse forskellige aktører i Odense. Og det er dejligt at se, hvordan Partnerne bidrager aktivt til kampagnen med bl.a. tid, viden og præmier, fortæller Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense.

 

Partnere i Fairtrade By Odense har doneret masser af gode præmier til kampagnen:

 • McDonald’s i Odense: 1.000 kaffekort til kaffe
 • Scandic Odense: 1 overnatning inkl. morgenbuffet for 2 pers. på valgfrit Scandic Hotel
 • Cafe Mauritz: Burger Party (værdi 1.000 kr.)
 • Kvickly i Dalum: fairtrade is, chokolade m.m. for kr. 1.000
 • Kong Volmer: 1 frokost for 2 pers. m. smørrebrød, øl, kage og kaffe
 • Nelle’s: 1 gavekort til 10 store latte (værdi 400 kr.)
 • Merkur Andelskasse: 1.000 kr. til køb af fairtradeprodukter.

Læs hvordan du vinder nogle af de mange præmier: Kampagneflyeren er vedhæftet og kan også findes på: http://kortlink.dk/FairtradeByOdense/gp2b Alternativt læs på: www.odense.dk/FairtradeByOdense

 

Partnerne i Fairtrade By Odense, som har doneret de mange gode præmier til kampagnen, fortæller:

 

Ernst Kier, ejer af fem McDonald's i Odense:

- I en årrække har vores kaffe og te været fairtrade og derved er vi med til at støtte lokalbefolkningen i regnskovsområder samtidig med, at regnskoven beskyttes. Så vi siger ja tak til fairtrade og er glade for, at der med kampagnen kommer mere fokus på fairtrade i Odense.

 

Tom Filstrup, direktør ved Scandic Odense:

- Fairtrade er blot en af mange brikker i vores CSR arbejder. Vi har et stort ønske om at vise os som en etisk og socialt ansvarlig virksomhed. Derfor er det kun helt naturligt for os at bidrage til kampagnen.

 

Kasper Eriksen, manager ved Cafe Mauritz:

- For år tilbage begynde vi at købe fairtradekaffe. Vi har et ansvar for, at vores gæster kan nyde kaffen ved Mauritz med god samvittighed. Derved bidrager vi til at fremme bedre arbejdsvilkår på verdensmarkedet og global bæredygtighed. Vores fairtradekaffe og brugen af lokale og økologiske varer er en god begyndelse herpå.

 

Hans-Jørgen Juhl, varehuschef ved Kvickly, Dalumvej:

- Vi er glade for, at Fairtrade By Odense giver øget fokus på fairtrade i Odense. For os er fairtrade et naturligt sted at tage socialt ansvar. Men det stopper ikke der. Vi har også fokus på andre bæredygtige emner som fx madspild, CO2 besparelser, lokale varer og økologi.

 

Jimmy Wulff Christiansen, partner ved Nelle’s Coffee & Wine:

- Ved Nelle’s har vi stort fokus på fairtrade. Vi tilstræber, at så mange af vores produkter som muligt er fairtrade, da det sikre gode vilkår for producenterne. Vi synes, det er godt, at der med Fairtrade By Odense nu kommer mere fokus på fairtrade i Odense.

 

Jesper Kromann, afdelingsdirektør Merkur Andelskasse:

- Merkur Andelskasse arbejder for et samfund der rækker langt ind i fremtiden for både mennesker og natur. Så vi er selvfølgelig Partner i Fairtrade By Odense og støtter kampagnen #FairtradeByOdense, som vi håber vil øge fokus på fairtrade blandt odenseanere.

 

Følg Fairtrade By Odense de sociale medier: www.facebook.com/FairtradeByOdense eller www.instagram.com/FairtradeByOdense.

 

 

Hvem står bag kampagnen?Aktiviteterne i projektet Fairtrade By Odense planlægges og gennemføres i samarbejde med projektets Partnerkreds, som er vidt forskelige odenseanske aktører, der drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder.

 

Projektet er sat i søen af Odense Byråd og gennemføres med Odense Bæredygtighedsråd som bindeled til eksterne aktører. I Danmark har ud over Odense bl.a. København status som Fairtrade By. På verdensplan er der knap 1.500 Fairtrade Byer. Læs mere på: www.odense.dk/FairtradeByOdense

 

Hvorfor fairtrade?

Når du handler fairtrade, er du med til at forbedre levestandarden for økonomisk dårligt stillede producenter i udviklingslande - og en række andre mærkesager som fx ligestilling, miljø, børnearbejde og retten til at organisere sig. Om fairtrade kan det generelt siges at:

 • Fairtrade arbejder gennem handel for at forbedrer levestandarden for økonomiske dårligt stillede producenter i udviklingslande.
 • Fairtrade arbejder for en ansvarlig handelspraksis med gensidig respekt og omtanke for producenters situation.
 • Fairtrade modarbejder diskrimination og arbejder for at fremme ligestilling, retten til at organisere sig og gode arbejdsvilkår.
 • Fairtrade arbejder for at sikre en fair betaling af producenter, som markedet kan understøtte.
 • Fairtrade arbejder for at fremme en bæredygtig miljøforvaltning.
 • Fairtrade er med til at modarbejde tvangs- og børnearbejde.

Fototekst til de vedhæftede foto:

”Jimmy Wulff Christiansen, partner ved Nelle’s Coffee & Wine glæder sig til at formidle kampagnen #FairtradeByOdense til kunderne og på den måde medvirke til at sætte mere fokus på fairtrade i Odense”.

 

Et udsnit af Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense mødtes for nyligt og planlage kampagnen #FairtradeByOdense. Fra venstre: Kasper Eriksen, Café Mauritz; Anker Boye, fmd. Fairtrade By Odense; Per Christoffersen, KreativGrafisk; Tine Gudrun Petersen, Odense Fødevarefællesskab; Vibeke Nørby Mouridsen, Elsesminde Odense Produktions-Højskole; Jesper Kromann, Merkur Andelskasse; Helle Nielsen, LO Fyn; Ernst Kier, McDonald's, Tom Filstrup, Scandic Hotels; Hans Toksvig Larsen, Creo Arkitekter A/S og Hans Kjems, Folkesparekassen.

 

Fotos af alle de syv partnere som har donere præmier kan downloades fra denne dropboxmappe:

https://www.dropbox.com/sh/r0pamfrnk5d3qbk/AABV3X7eMVlyR7L0VRVwkRDEa?dl=0

 

 

 

Yderligere oplysninger:

Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Jimmy Wulff Christiansen, partner ved Nelle’s Coffee & Wine: tlf. 27 84 48 27 / jimmy@nellesbar.dk

David Levy Nielsen, mesterkok ved Kong Volmer: Mail@kongvolmer.com

Jesper Kromann, afdelingsdirektør Merkur Andelskasse: tlf. 62 65 67 85 / jek@merkur.dk

Tom Filstrup, direktør, Scandic Odense: tlf. 29 20 59 56 / tom.filstrup@scandichotels.com

Hans-Jørgen Juhl, varehuschef Kvickly på Dalumvej: tlf. 65 43 10 00 / HansJorgen.Juhl@Kvickly.dk

Kasper Eriksen, manager ved Cafe Mauritz: tlf. 22 41 39 96 / ke@cafemauritz.dk

Ernst Kier, ejer af McDonald's Odense: tlf. 20 68 45 00 / ek@mckier.dk