Spring til indhold
Nyhed

Frivillige hylder cyklisterne på Ta’ Cyklen-dagen

24-09-2015

Det er frivillige fra Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Cyklistforbundet og Kræftens Bekæmpelse, som står klar til at fejre de mange cyklister på Ta’ Cyklen-dagen.

 

Hvis du vil være sikker på, at blive hyldet sker det på

Odense Banegård. tirsdag den 29. september kl. 8.00-10.00 og igen kl. 15.00-18.00.

 

”Ta’ Cyklen-dagen handler om at få pendlerne til at tage cyklen til stationen og lade bilen stå. Der er mange fordele ved at vælge cyklen på vej til arbejde, og det er derfor vigtigt at komme i gang med de gode vaner,”siger Troels Andersen, Projektleder, Odense Kommune.

 

Bare en lille tur på cyklen gør en stor forskel

Uanset om du cykler for et bedre miljø, for et sundere liv eller bare fordi du kan – så gør selv en lille cykeltur en stor forskel.

Når du cykler, hjælper du kroppen til at forebygge sygdomme som diabetes, kræft og hjerte-kar-sygdom.

Desuden er cyklister med til at reducere støjgener for beboere i 700.000 danske boliger samtidig med, at de bidrager til mindre udledning af CO2. Der er altså masser at fejre, og fejres skal der.

 

Fakta om kampagnen

  • Bag Ta’ Cyklen Danmark står et partnerskab mellem tre patientforeninger (Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen), fire kommuner (Aarhus, Middelfart, Odense og Frederiksberg Kommune) samt en række andre aktører (DTU Transport, KU Science, Cyklistforbundet, DSB).
  • Ta’ Cyklen Danmark kører indtil 2018
  • Kampagnen støttes af Nordea-fonden og Vejdirektoratet