Spring til indhold
Nyhed

Forbedret skolekørsel til special- og centerklasser

26-01-2015

Fra den 1. februar 2015 sker der ændringer i kørslen til og fra skole for ca. 360 børn i Odense Kommunes 21 special- og centerklasser. Fremover kan hvert barn se frem til at møde faste chauffører om morgenen og faste chauffører om eftermiddagen. I tilfælde af sygdom, ferie og lignende vil der være tale om faste afløsere.

 

Kørslen vil fremover blive varetaget af fem vognmænd, som allerede i dag udfører specialkørsel for Odense Kommune. Det betyder, at vognmændene og deres chauffører har erfaring med denne type kørsel, og at børnene møder et kendt ansigt bag rattet hver dag. Desuden vil chaufførerne lære børnene og deres forskellige behov at kende.

 

- Vi har løbende en dialog med både forældre og skoler, så vi kender deres ønsker og behov. Vores nuværende ordning har fungeret, men vi vil gerne gøre den endnu bedre for både børn, forældre og skoler. Vi tilbyder derfor nu en ordning, der sikrer en større stabilitet i deres hverdag, siger driftsleder i Mobil i Odense, Kristian Rosendal. Han fortsætter:

 

- Skolekørslen skal naturligvis fungere, for det har stor betydning for alle parter, at dagen begynder godt. Børnene kan fremover sige godmorgen til chauffører, der kender dem, og som de kender. Når det er sagt, vil vi naturligvis fortsætte dialogen med forældre og skoler, så vi kan være opmærksomme på eventuelle udfordringer, der måtte opstå undervejs.

 

Ændringen i kørslen er et fælles initiativ mellem FynBus og Mobil i Odense, der løbende arbejder på at forbedre driftssikkerheden i børnenes skolekørsel.

 

Alle berørte forældre og skoler har fået besked via digital post eller almindeligt brev.