Spring til indhold
Nyhed

Flere Odense-børn får chancen for at dyrke gulerødder i skoletiden

25-03-2015

Flere elever i de odenseanske folkeskoler får fremover mulighed for at så, dyrke, høste, tilberede og spise kartofler, jordbær og persille midt i skoletiden.

 

I dag råder Odense Kommune over et enkelt skolehaveområde, som årligt giver 16 skoleklasser mulighed for at svinge spade, vandkande og kogekar i løbet af sæsonen fra april til oktober. Men fremover skal 40 klasser have chancen.

 

Bag projektet står nonprofit-organisationen Haver til Maver, som driver haven på Falen, hvor naturen bliver sat på skoleskemaet, så eleverne oplever en aktiv oplevelsesbaseret undervisning i marken og i udekøkkenet.

 

”Der er så mange positive aspekter ved Haver til Maver-projektet. Børnene lærer en masse om dyrkning af grøntsager og urter, de får indblik i økologi og bæredygtighed, de bruger deres sanser og får måske grundlagt en kritisk sans som forbrugere. Samtidig får de trænet færdigheder som dansk og matematik, når de arbejder med opskrifter,” siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) fra Odense Kommune.

 

I Odense er dagtilbud, skoler og klubber inddelt i tre regioner, og i løbet af 2016 og 2017 skal hver region råde over hver sin skolehave.

 

Foreningens nuværende koncept består af en skolehave, hvor der er tilknyttet en medarbejder, som forestår undervisning af børnene, når de besøger haven. De deltagende elever har deres egen jordlod, som de passer gennem hele sæsonen. Der laves mad af årstidens høst ved hvert besøg. Deltagende klasser besøger skolehaven 8 gange i løbet af en sæson.