Spring til indhold
Nyhed

Finansminister imponeret over Odense på velbesøgt nytårskur

30-01-2015

Op mod 500 mennesker fra det odenseanske erhvervs- og kulturliv modtog finansminister Bjarne Corydons uforbeholdne anerkendelse, da Odense holdt nytårskur på Posten torsdag eftermiddag.

 

- Jeg er meget glad for at se, der bliver investeret så massivt i Odense. Den handlekraft vil jeg gerne anerkende. Og I skal være klar over, at den slags rygtes over hele landet helt til København og ind i Finansministeriet, lød fra Bjarne Corydon (S).

 

Forinden havde borgmester Anker Boye skitseret den transformation, som Odense er inde i, og som det forgange år er blevet synlig for alle via åbningen af Odins Bro, lukningen af Thomas B. Thriges Gade og med de første etaper af musik- og koncerthuset Odeon.

 

- Alt i alt er der planlagt investeringer for mere end 32 milliarder kroner frem mod 2020. Heraf er de 25 milliarder kroner på plads - mere end en fjerdedel af dem kommer fra private investorer, lød det fra Anker Boye (S).

 

En af de store investorer er Realdania, hvis direktør mener, at Odenses transformation gør byen attraktiv for både borgere og erhvervsliv.

 

- Det er unikt, at en by i så høj grad tager ansvar for sin egen fremtid. Det er ikke alle steder, vi ser så stærkt et samarbejde, som der er i Odense. Det vidner om et kolossalt engagement, sagde administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård.

 

Afslutningsvis kunne Tinderbox-direktør Brian Nielsen slå fast, at Tinderbox meget gerne må blive en festival for hele Danmark, men at den skal bygges op med, af og for folk i Odense og på Fyn.

 

- Vi er meget glad for den lokale opbakning, vi allerede har fået. Da vi indbød de lokale foreninger til dialog, mødte der repræsentanter for ikke færre end 102 foreninger op, sagde Brian Nielsen, inden den danske sanger Rasmus Walter, som også skal spille på årets Tinderbox-festival, sluttede nytårskuren af med at spille to af sine numre.

 

Foto: Johnny Wichmann

Vedhæftede filer
Anker Boye
Bjarne Corydon
Rasmus Walter
Gæster
Brian Nielsen
Jesper Nygård