Spring til indhold
Nyhed

En dag for sindet – kom og vær med

08-10-2015

Det er syvende gang, at Sindets dag afholdes i Odense. Dette års tema er Når det lykkes, hvilket vil afspejle sig i de interessante oplæg, som dagen byder på.

 

”Med Sindets dag ønsker vi at sætte fokus på psykisk sårbarhed. Og vi ønsker at gøre det på en hel særlig måde, som kan medvirke til at nedbryde tabuer inden for området. Derfor bringer vi det ud i offentligheden, hvor alle kan se det,” fortæller leder af PIO Psyk Info Odense, Else Kirk.

 

Dagens program

Sindets dag er bredt sammensat af foredrag/oplæg fra fagfolk og borgeres egne beretninger. I år er der særligt fokus på det, der lykkes. Tre borgere, der lever med sårbarheden i sig, fortæller om deres erfaringer med, hvad det er der skal til for at tingene – og ikke mindst livet lykkes.

 

Dagen krydres desuden med forskellige musiske indslag og sluttes af med fælles debat i rådhussalen ud fra et oplæg der proklamerer:”Vi skal være her alle sammen”.

 

Ud over en masse forskellige oplæg i Rådhusets festsal, er der telte med informationsmateriale på Flakhaven med information omkring psykisk sygdom/sårbarhed og information omkring de mange forskellige tilbud, der findes i Odense inden for området.

 

Stomp-bandet HeartBeat vil lave larm i byens gader og frivillige fra PIO Psyk Info Odense vil inviterer folk på gaden til at komme og deltage.

 

Hvorfor Sindets Dag?

Hvert år i Oktober afholdes Sindets dag, der er dedikeret til sindet og psyken. Baggrunden findes i WHO’s årlige internationale 'Mental Health Day'. Sindets dag er således udnævnt til en dag, hvor der opfordres til, at alle retter et særligt fokus på sindet og psyken til støtte for de mennesker, der er berørt af sindslidelser. Missionen er at skabe forståelse og tolerance for sindslidende og deres pårørende.Sindets dag er et samarbejde mellem Odense Kommune og brugerorganisationer – understøttet af Drivhusfonden. Det er en dag som henvender sig til alle, mennesker der selv lever med en sårbarhed, fagpersoner, pårørende, studerende og alle, som kunne tænke sig at vide mere om området.

 

Tid og sted

Arrangementet afholdes d. 8. oktober kl. 8.45 til 15.00 med start og slut i Rådhussalen.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding – man kan komme til et foredrag eller blive hele dagen. Se vedlagte program for flere informationer.