Spring til indhold
Nyhed

Earth Hour 2015: Også Odense slukker lyset

27-03-2015

Den 28. marts vil Odense Kommune slukke for byens 44.000 gadelygter i en time fra kl. 20:30 til 21:30 og spare på energien til glæde for miljøet. Men også odenseanere kan være med og samtidig gøre en forskel ved at slukke lyset derhjemme i stuerne.

 

- I Odense Kommune har vi generelt et stærkt fokus på bæredygtighed og energibesparelser. Earth Hour er imidlertid en anledning for os alle til at tænke over, hvordan vi bruger vores ressourcer med omtanke i hverdagen. Vi kan hver især gøre en lille, men synlig forskel, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind.

 

Odense er også en del af Energistyrelsens BedreBolig-indsats, som sætter fokus på energibesparelser i de private hjem. Med BedreBolig skal odenseanske husejere nemmere kunne renovere deres bolig energirigtigt fra plan til færdig renovering med hjælp fra særligt uddannede og uvildige rådgivere.

 

Lørdag kan alle interesserede komme gratis ind til BedreBolig-udstillingen mellem kl. 10-16, hvor man kan møde rådgivere, høre om tilskud og finansiering af energirigtige løsninger samt møde boligejeren, der har fået en BedreBolig-plan og allerede har sparet mange penge. Man kan også blive klogere på nyeste viden om gaskedler og gasinstallationer, se hvordan kommunen bruger droner til tagtjek, tage en tur i gasbilen og snuppe en pølse fra naturgasgrillen. Udstillingen finder sted på Ørbækvej 260, Odense, hos NGF Nature Energy.

 

Earth Hour kampagnen, der arrangeres af WWF Verdensnaturfonden, har til formål at sende et signal til verdens ledere om at tage klimaforandringerne alvorligt. Samtidig skal mørket minde os om, at vi er fælles om at passe på vores klode.