Spring til indhold
Nyhed

"Dyr" kunst i ZOO

10-04-2015

Den traditionsrige skulpturudstilling, som Odense Bys Kunstfond har stået for hvert tredje år siden 1961, vil i 2017 undtagelsesvis folde sig ud i helt andre rammer end de sædvanlige.

 

Kunst og dyr

Parterne har indgået en aftale om, at byens zoologiske have i løbet af 2017 skal danne rammen om at vise ny spændende dansk og international kunst.

 

- Vi arbejder løbende med at udvikle Odense ZOO, og kombinationen af kunst og dyr giver nogle helt nye oplevelsesmuligheder. Kunsten ses i en helt ny sammenhæng, og det samme vil dyrene blive, siger direktør Jens Odgaard Olsson, Odense ZOO.

 

Kunst vises, hvor folk opholder sig

- Vi har tidligere udstillet mange steder i byen, først og fremmest mange gange i Eventyrhaven, en enkelt gang i Vollsmose og i 2014 rundt omkring i bymidten. Vi er fascineret af tanken om at vise kunsten i en sammenhæng, hvor folk i forvejen opholder sig for at opleve og observere, siger formanden for Odense Bys Kunstfond, Anders W. Berthelsen.

 

- I lyset af den megen hærværk, der skete mod udstillingen i 2014, kan vi jo også glæde os over, at en zoologisk have er aflåst efter lukketid, tilføjer han.

 

Offentlige rum gøres spændende og attraktive

- Det er både grænseoverskridende i forhold til de traditionelle rammer, og det er med til at understrege, hvor vigtigt det er, at man kan arbejde sammen om at gøre de offentlige rum spændende og attraktive for både borgere og besøgende, lyder det fra Mads Damsbo, direktør for Brandts.

 

Også andre af byens aktører på kunstscenen, herunder Det Fynske Kunstakademi, Gæsteatelier Hollufgaard og Fyns Grafiske Værksted inviteres til at udvikle projektet.

 

I løbet af kort tid vil der blive udpeget en kunstnerisk rådgiver, der får hovedansvaret for at rekruttere et spændende mix af lokale, nationale og internationale navne til udstillingen, der efter planen skal åbne i foråret 2017.