Spring til indhold
Nyhed

Cykelhjelme til 28 skoler i Odense

22-05-2015

Odense, Årets Cykelkommune 2015, har siden årtusindskiftet ligget i front som Cyklisternes By, men i de sidste par år har cykelområdet fået et ekstra nøk. En række større projekter og et væld af mindre cykelindsatser rettet mod en lang række forskellige målgrupper har givet nyt liv til cykelvisionerne.

 

Et spritnyt tiltag giver 28 skoler i Odense mulighed for, at tage eleverne ud af klasseværelset og på cykel inddrage nærområderne i undervisningen. Muligheden kan nu blive til virkelighed fordi Cyklisternes By, Odense netop har sendt cykelhjelme ud til de 28 skoler, der har takket ja til at modtage et klassesæt.

 

- I Odense har vi haft meget fokus på sikre skoleveje og integration af cyklen i undervisningen, så lærerne kan udvide klasseværelset til hele byen. Når skolerne har cykelhjelme på lager, bliver det forhåbentlig nemmere at komme afsted, så jeg ser frem til at møde cykelhjelmene og skoleklasserne ude i byen, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Cyklen understøtter skolereformen

Ud over de konsekvenser cykelturen har for undervisningen, så er cykelturen også med til at støtte op om kravet til mere fysiske aktivitet i løbet skoledagen. Når børnene cykler mere, er det med til at fremme deres sundhed, øge deres indlæringsevne og styrke deres selvværd.

 

Og så tilbyder Odense den største masse af museer uden for hovedstadsområdet, med historie, naturoplevelser og mange forskelligartede idrætsfaciliteter, der kan benyttes til anderledes udendørs undervisning.

 

- Vi vil gerne være med til at nedbryde de barrierer, der kan være i forhold til at bruge cyklen i skoletiden. Cyklen bliver et redskab til at udvide både klasselokale og undervisningsform og inddrage hele byen i undervisningen. Vi har arbejdet med trafikpolitikker på Odenses skoler, og her gav mange udtryk for, at et klassesæt cykelhjelme kunne sikre, at eleverne kan komme afsted, og dermed få en større chance for, at hverdagen kan krydres med små og store ekskursioner, lyder det fra trafikplanlægger Connie Juel Clausen, fra Cyklisternes By, Odense.

 

 

Odense blev i maj kåret til Årets Cykelkommune, og i de kommende år arbejder kommunen efter den ambitiøse cykelhandlingsplan med et budget på 30 millioner kroner. Planen indeholder 24 projekter, blandt andet supercykelstier, flere cykelparkeringspladser samt store indsatser målrettet byens skoleelever og studerende.