Spring til indhold
Nyhed

Brugt legetøj gav ny glæde ved H.C. Andersen Julemarkedet

16-01-2015

Julen er hjerternes fest - men det er også gavernes og legetøjets fest.

 

De tre smeltede sammen på smukkeste vis, da der i forbindelse med H.C. Andersen Julemarkedet 2014 blev arrangeret en indsamling af brugt legetøj. Formålet var at donere legetøjet til børn, som til hverdag bor på børnehjem, og hvor julen måske ikke kun rimer på familiehygge, andesteg og julegaver.

 

Heldigvis blev julemarkedets arrangører ikke skuffede over odenseanernes opbakning. Tværtimod, for bamser, dukker, biler, spil og meget mere strømmede ind. Mere end 25 store sække blev fyldt med vidunderligt legetøj, klar til nye drenge og piger.

 

- Jeg bliver glad, når jeg hører om den store opbakning, som indsamlingen fik. Det var et pragtfuldt initiativ, og det var dejligt, at borgerne i Odense og omegn kom forbi med så meget fint legetøj. Julen er en særlig tid, og her blev der virkelig gjort noget ekstra for børn, som i den grad har fortjent det, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind.

 

To børnehjem havde på forhånd meldt sig som modtagere af legetøjet, og hos Løkkehus Børnehjem var forstander Leif Brauner Steensen meget glad for initiativet.

- Initiativet er en rigtig god ide. Det legetøj, som I har indsamlet er meget velholdt og kan give nogle gode oplevelser til mange børnene. Det var dejligt, at I havde tænkt på de børn, som bor på Løkkehus Børnehjem, siger Forstander Leif Brauner Steensen.

 

Og han fortæller videre:

- Der var bl.a. en meget flot blå gammeldags dukkevogn, som blev modtaget med stor begejstring af to af vores små piger. Ved synet af dukkevognen blev Ipad’en prompte lagt til side - det er stort, når det sker.

 

Faktisk blev der doneret så meget legetøj, at de to nærinstitutioner ikke kunne aftage det hele. En positiv udfordring, som blev løst på bedste vis, da legetøjet tog turen til Langeland.

 

Her bor der i øjeblikket mange mennesker på flugt fra krig og ufred, og specielt små børn har behov for noget andet at tænke på end flugten og vanskelighederne. Derfor blev det sidste legetøj afhentet af Mustafa Diken fra Asylcenter Fredericia, som fik transporteret legetøjet til Langeland.

 

 

Læs mere om H.C. Andersen Julemarkedet på www.hcajulemarked.dk