Spring til indhold
Nyhed

Børn- og Ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen taler ved afsløring af mindesten for fire unge læger, der blev likvideret under besættelsen.

20-02-2015

Mindehøjtideligheden finder sted ved indgang 115 på Odense Universitetshospital kl. 13.45. Uden for den opgang, hvor de fire unge og i øvrigt uskyldige læger blev myrdet for 70 år siden.

 

"De blev myrdet en tidlig morgen, alene fordi de tilhørte en faggruppe, som var indstillet på at hjælpe alle syge og tilskadekomne, uanset baggrund.

Det løfte indebar under besættelsen, at danske læger også så det som en forpligtelse at behandle sårede modstandsfolk, selv om lægerne dermed blev ofre for tyskernes clearingmord," siger Susanne Crawley Larsen.

 

Ved mindehøjtideligheden deltager pårørende og efterkommere af de dræbte.

Der vil også være taler af Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, Regionsformand Carl Holst, OUH-direktør Peder Jest og Lektor på SDU, Terkel Stræde.

 

Mordene på de 4 odenseanske læger var fire ud af mere end 160 mord i Danmark, som Peter-gruppen stod bag under besættelsen. Gruppen havde til opgave at hævne den danske modstandsbevægelses sabotageaktioner.