Spring til indhold
Nyhed

Børn og unge vil på museum i Odense

03-06-2015

Der er flot fremgang i besøgstallet hos Odense Bys Museer, og det er ikke mindst børn og unge under 19 år, som viser stor interesse for de mange muligheder i byen. Fra 2013 til 2014 steg antallet af netop børn og unge med næsten 10.000 til i alt 79.089 privatbesøg – en fremgang på 14,3 procent.

 

- Jeg er meget glad for, at Odenses børn og unge besøger vores museer. Kultur binder os sammen, og det er med til at skabe en fælles identitet og forståelse. Derfor er det vigtigt, at vi appellerer til alle aldersgrupper med spændende og engagerende museumsoplevelser, og det lykkes vi flot med i disse år, hvor der er udstillinger og aktiviteter året rundt, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Bag Odense Bys Museer gemmer der sig ni forskellige oplevelser, heriblandt Møntergården, Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus, Fyrtøjet og Carl Nielsen Museet.

 

En del af uddannelsen

Børn og unge besøger imidlertid ikke kun Odenses museer i deres fritid. I 2014 var der 26.066 i undervisningsforløb på museerne, hvilket er en stigning på mere end 6.200 eller hele 31,8 procent i forhold til 2013.

 

- Det er meget positivt, at skolerne og uddannelsesinstitutionerne benytter Odense Bys Museer i undervisningen. Jeg synes virkelig, at vi her kan se værdien af den åbne skole, når den kombineres med relevante og kvalitative tilbud fra vore kulturinstitutioner og kulturaktører. Som lærer kan man hurtigt danne sig overblik over mulighederne på skoletjenesten.dk og så er vi i Odense privilegerede ved, at vores museer er centralt placeret, så mange skoler kan gå eller cykle til dem, siger Jane Jegind.

 

Fremgangen for Odense Bys Museer er ikke begrænset til besøg af børn og unge – de voksne strømmer også til udstillingerne i stadig større antal. I 2014 havde museerne en stigning på 5,1 procent i antallet af voksne gæster. Det betød, at 251.347 voksne kom på besøg i årets løb.

 

Dermed fortsætter Odense Bys Museer de seneste års udvikling. En sammenligning af 2014 med 2009 viser, at antallet af børn og unge er steget med 24,4 procent, mens der har været en stigning blandt voksne gæster på 21,4 procent. Antallet af deltagere i undervisningsforløb er fordoblet med en stigning på 50,7 procent.

 

- Den flotte udvikling viser tydeligt, at vi har formået at skabe interessante og levende oplevelser for både odenseanere, fynboer og turister, siger Jane Jegind.

 

I alt besøgte 356.502 gæster Odense Bys Museer i 2014.