Spring til indhold
Nyhed

BioTrans Nordic løb af med Odense Bæredygtighedspris 2014

26-02-2015

Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye glæder sig over, at BioTrans Nordic viser, at vækst og bæredygtighed går hånd i hånd:

 

- Vi har brug for vækst, hvis Odense skal overkomme de store udfordringer, vi står over for. Og så glæder det mig selvfølgelig, når en odenseansk virksomhed tjener penge på en bæredygtig løsning, samtidig med at den bl.a. arbejder målrettet med miljø- og sundhedsaspekter. Og det vil Odense Bæredygtighedsråd gerne belønne med denne pris, siger Anker Boye.

 

Det var en glad direktør, Søren Jeberg, der modtog diplomet for Bæredygtighedsprisen.

 

- Vi er meget taknemlige og stolte for prisen, siger en af iværksætterne, Søren Jeberg, en pris som vi følte, at vi var i stærk konkurrence om. Vi håber, at prisen er med til at gøre opmærksom på vores miljøprojekt i Odense, omkring i Danmark, snart også i udlandet. Rigtig mange virksomheder, uddannelsesorganisationer, kommuner og lige, har allerede vist interesse for vores produkt, og vi håber da, at den interesse bliver større i fremtiden, ikke mindst med denne præmiering, slutter Søren Jeberg.

 

Om BioTrans Nordic

BioTrans Nordic arbejder for at øge bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener. Arbejdsmiljø, hygiejne, ressourceudnyttelse, grøn energi, sparet CO2 og god økonomi er i højsædet.

 

BioTrans systemet er et automatisk og lukket system, som fjerner madaffald direkte fra køkkenet. Det betyder færre tunge løft, mindre håndtering af madaffald og øget effektivitet. Samtidig er løsningen lugtfri, og almindelige affaldsbeholdere undgås – resultatet er bedre hygiejne i køkkenet.

 

BioMasteren kværner madaffaldet, og pumper det via et lukket system til en tank som blot tømmes 6-10 gange om året, hvilket reducerer CO2 udledning fra transporten. Den kværnede biomasse bruges til produktion af biogas, og samtidig recirkuleres næringsstoffer og organisk materiale til jordbrug.

 

Foruden BioTrans Nordic var også NCC Green Asphalt og Naboskabsambassadørerne nomineret til Odense Bæredygtighedspris 2014.

 

Fotos fra arrangementet er vedhæftes.

Foto 1:

Anker Boye overrækker Bæredygtighedprisens diplom til Søren Jeberg og Søren Pihl fra BioTrans Nordic.

 

Foto 2:

BioTrans Nordic jubler da Anker Boye fortæller at virksomheden har vunder Bæredygtighedsprisen. Fra venstre: Søren Pihl, Søren Jeberg, Julie Christiansen og bagerst Jens Jeberg.

 

Foto 3:

Spændingen er udløst og BioTrans Nordic er vinder af Odense Bæredygtighedspris. Fra højre Søren Phil og Søren Jeberg begge BioTrans Nordic. Anker Boye siger godt gået til Naboskabsambassadør Gulshan Din. NCC Green Asphalt ved markedschef Hans A. Muurholm var også nomineret.

 

Yderligere oplysninger

Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Søren Jeberg, direktør, BioTrans Nordic: tlf. 4031 7717 / spj@biotrans-nordic.com

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk