Spring til indhold
Nyhed

Verdens førende robotby – snart

03-09-2014

Fyn står allerede stærkt inden for robotteknologi, og nu sætter Invest in Odense gang i arbejdet med at styrke Odenses robotmiljø yderligere.

 

Invest in Odense er en afdeling under Odense&Co, der har til formål at skabe vækst og tiltrække virksomheder til byen. Så til fodboldlandskampen Danmark - Tyrkiet havde Invest in Odense samlet knap 20 profiler fra Odenses robot- og automationsmiljø.

 

- Vi vil gøre Odense til verdens førende robotby. Det kan vi kun, hvis vi har opbakning fra byens robotvirksomheder og arbejder tæt sammen med de relevante offentlige parter. Så det samarbejde kickstarter vi lidt uformelt her, forklarer Thomas Visti, der har været chef for Invest in Odense i to måneder.

 

Er det for ambitiøst?

Invest in Odenses opgave er at tiltrække virksomheder. Det vil sige tage ud og overbevise chefer og investorer om, at de skal etablere deres virksomhed i Odense. Som en del af det, skal der skabes aktiviteter i Odense, der profilerer byen i internationale robotmiljøer.

 

- Derfor har vi sat os ambitionen om at blive verdens førende robotby, fortæller Thomas Visti, der medgiver at det ER ambitiøst – men ikke urealistisk.

 

Blandt de inviterede robotvirksomheder var der bred opbakning til den ambition.

 

- Det er uambitiøst at gå efter mindre. For vi er der næsten allerede, siger Esben Østergaard, medstifter af Odense virksomheden Universal Robots.

- Jeg oplever, at robotbranchen – internationalt – kender Odense som robotby. Vi har virksomheder, og vi har et universitet. Så forudsætningerne er her, siger han.

 

Anders Bundsgaard Petersen, direktør i Odico mener også, at ambitionen kan holde:

- Hvis vi i virksomhederne tør. Vi skal have skabt et robotmiljø, hvor vi står samlet, selvom vi er mange meget forskellige robotvirksomheder. Ansatte skal have oplevelsen af, at de altid kan skifte til en anden Odense – robotvirksomhed, hvis de får lyst til forandringer. Det er sådan et miljø, der kan lokke de dygtigste hertil – og det er sådan vi gør Odense til en attraktiv robotby, siger han – og tilføjer:

 

- Skal det lykkes, skal Invest in Odense selvfølgelig gøre mere end at bringe os sammen til en uafgjort fodboldkamp.

 

Thomas Visti supplerer:

- Ja. Der skal ske noget mere. Det er derfor vi melder ud, at nu arbejder vi for at gøre Odense til verdens førende robotby. Det må I gerne holde os oppe på.