Spring til indhold
Nyhed

Udviklingshæmmede arbejder som skovhjælpere

25-09-2014

Én af de nye skovhjælpere ville i starten ikke bruge hele sit ordforråd, men er nu begyndt at bruge mange nye ord. Andre oplever, at de bliver bedre til at argumentere for deres holdninger og idéer. Før kørte næsten alle skovhjælperne med den bus, der er tilknyttet projektet, men nu tager næsten alle cyklen eller med det offentlige.

 

Resultater som disse er årsag til, at projektet, efter seks måneders prøveperiode, nu bliver permanent.

 

”Vi er meget glade for, at projektet nu bliver permanent, så vi fortsat kan tilbyde udviklende samvær i smukke omgivelser”, siger Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, i Odense Kommune, Per Berga Rasmussen.

 

Han deltager i indvielsen fredag d. 26. september, som repræsentant fra Odense Kommune, der samarbejder med Faaborg-Midtfyn Kommune og Tarup-Davinde I/S om projektet. Anders W. Berthelsen deltager fra Tarup Davinde I/S, mens Borgmester Christian Thygesen og Socialudvalgsformand Herdis Hanghøi deltager fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

 

”Skovhjælperne er aktive medborgere til gavn for både dem selv og samfundet”, siger Herdis Hanhøi.

 

Samler affald og kløver brænde

Skovhjælperne udfører en række arbejdsopgaver i Tarup-Davindes naturområde. Skovhjælperne samler bl.a. affald i området og kløver brænde, som de herefter kører ud til arrangementer i området på en af de tre Christiania-cykler, der er tilknyttet projektet.

 

”Der er altid arbejde at udføre i naturområdet. Derfor er jeg glad for, at skovhjælperne giver en hånd med og samtidig får en masse ud af det”, siger Anders W. Berthelsen, der er formand for bestyrelsen i Tarup-Davinde I/S.

 

Yderligere oplysninger:

  • Projektet begyndte d. 7. april 2014.
  • Det er et samarbejde mellem Odense Kommune (ved Odense Værkstederne) og Faaborg-Midtfyn Kommune (ved Job & Aktiv) og med Tarup-Davinde I/S som tredje part og ”opgavefordeler”
  • Job & Aktiv stiller med deres STU-elever, mens Odense Værkstederne i øjeblikket har 14 skovhjælpere, der hjælper til. Disse Skovhjælpere har selv søgt, været til samtale ved personalet og er blevet ansat til projektet