Spring til indhold
Nyhed

Transportminister gæster Odense for at underskrive aftale om letbanen

20-06-2014

Odense Letbane runder en vigtig milepæl, når transportminister Magnus Heunicke på mandag kommer på besøg i Odense for at underskrive principaftalen om letbanen sammen med Odenses borgmester Anker Boye og Region Syddanmarks 2. næstformand Thies Mathiasen.

 

Kl. 11.30 gæster ministeren den røde infoboks for at høre Anker Boye fortælle om byens transformation de kommende ti år med for eksempel nyt OUH og det nye Thomas B. Thriges kvarter. Ministeren vil også høre om, hvordan Odense Letbane, som et af de største projekter, kommer til at binde byen sammen.

 

Efter det lukkede møde mellem Magnus Heunicke, Anker Boye og Thies Mathiasen vil de underskrive principaftalen om Odense Letbane kl. 11.50. Pressen er velkommen til at overvære underskrivelsen.

Principaftalen om Odense Letbane baner vejen for, at det lovforberedende arbejde kan begynde.

 

Transportministeriet udarbejder udkast til anlægslov, som forventes fremsat til efteråret. Når loven er vedtaget, bliver Odense Letbane etableret som et selvstændigt bygge-anlægsselskab. Efter at forsyningsselskaberne har flyttet ledninger, vil arbejdet gå i gang med at lægge skinner, bygge letbanestationer og byrum, købe letbanevogne og bygge parkeringsanlæg.

 

Letbanen forventes at kunne åbne i 2020. Staten finansierer letbanen med 1,1 mia. kr., kommunen betaler 1,8 mia. kr. og regionen bidrager med 100 mio. kr.