Spring til indhold
Nyhed

Thomas B. Thriges Gade lukkes for gennemkørende biltrafik natten til den 28. juni

07-02-2014

Gaden skal omdannes til en grøn bydel med boliger, erhverv, byrum og parkeringskælder. Den nye bydel skal binde Odenses historiske bymidte sammen igen og får det nye musik- og teaterhus, Odeon, det historiske H. C. Andersen kvarter og handelsgaderne Overgade og Vestergade som nærmeste naboer.

 

Thomas B. Thriges Gade lukker kun på en del af strækningen, og man vil fortsat kunne køre i bil til og fra Fisketorvets parkeringskælder. Busser og taxaer vil også kunne køre igennem Nørregade.

 

Cyklister og gående vil også fortsat kunne færdes i hele Thomas B. Thriges Gades længde.

 

Ved Hans Jensens Stræde og ved Overgade etablerer Fra Gade til By ca. 85 midlertidige parkeringspladser.

 

”Det er vigtigt for os, at byen kan fungere, også mens vi bygger. Derfor har vi blandt andet lovet, at for hver p-plads vi nedlægger, så opretter vi en ny i området. Sammen med beboere og erhvervsdrivende vil vi også sikre, at besøgende, kunder og varer kan komme frem i hele perioden,” siger projektchef Svend Heegaard.

 

Opstarten af omdannelsen fejres i løbet af weekenden, inden byggeriet på gaden går i gang mandag morgen.

 

Odins Bro over Odense Kanal bliver åbnet for biltrafik den 15. juni. Broen fuldender ringvejen rundt om Odense centrum, så trafikken kan ledes uden om den 1000 år gamle bymidte.

 

Trafikplanlæggere i Infoboksen på lørdag

Nu på lørdag den 8. februar får den røde Infoboks på Fisketorvet besøg af trafikplanlæggere fra Odense Kommune. De vil kunne svare på spørgsmål om ændringer i trafikken i Odense i forbindelse med omdannelsen af gaden.

 

Trafikplanlæggerne besøger bokseni den normale åbningstid fra kl. 10.00 til kl. 14.00.

 

På projektets hjemmeside fragadetilby.dk kan man læse meget mere om, hvordan byggeriet kommer til at foregå.

 

Kontakt

Projektchef Svend Heegaard, tlf.: 51 77 73 56

 

Fra Gade til By

Fra 2013 til 2020 omdannes den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense. Det er det mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie.

 

Der bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

 

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Arkitektfirmaet Entasis er rådgiver for projektet.

 

Projektet koster 852 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 342 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.

 

Læs meget mere om omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade på fragadetilby.dk og følg udgravningen og de øvrige aktiviteter i forbindelse med omdannelsen på facebook.com/infoboksen