Spring til indhold
Nyhed

Tegneren Claus Deleuran får sin egen plads i Odense

20-06-2014

Den kendte tegner Claus Deleuran får sin egen plads i Odense. Valget er faldet på et grønt område i Nyborgvejskvarteret, hvor Claus Deleuran voksede op.

 

Claus Deleuran (1946-1996) er mest kendt for sine finurlige tegneserier om Thorfinn, Danmarkshistorie for Folket og ikke mindst Rejsen til Saturn, der blev filmatiseret i 2008. Han har også illustreret skolebøger og blev i 1991 tildelt den såkaldte Ping-Pris.

 

Claus Deleuran voksede op i Gartnerhaven ved Nyborgvej, og i mange af hans arbejder indgår motiver, der tydeligvis er inspireret af hans opvækst i Odense. Odense Domkirke optræder fx i "Rejsen til Saturn", ligesom motiver fra Nyborgvej og andre lokaliteter i den østlige bydel er at finde i hans store produktion.

 

Deleurans Plads

Deleurans Plads ligger i Claus Deleurans barndomskvarter og harmonerer med kvarterets øvrige malernavne. Pladsen får navnet Deleurans Plads for også at ære Otto Deleuran (1914-1987), som var far til Claus, kunstner, odenseaner og bosiddende i kvarteret.

 

Tid og sted for indvielsen

Onsdag den 25. juni afslører Jane Jegind, rådmand for by og kultur, skiltet med navnet Deleurans Plads og indvier pladsen på hjørnet af Nyborgvej og Ørbækvej. Anders W. Berthelsen vil holde tale om Claus Deleuran og hans tegnekunst.

 

Arrangementet finder sted fra kl. 12.30 på hjørnet af Nyborgvej og Ørbækvej (5220 Odense SØ). Nogle af Claus Deleurans værker vil i dagens anledning være udstillet af Troels Vejgaard Jørgensen.