Spring til indhold
Nyhed

Strategi Fyn i høring

15-05-2014

Visionen er at have et stærkt samarbejde med udsyn og et tydeligt politisk lederskab, baseret på gensidig respekt og tillid.

 

Strategien sætter pejlemærkerne for kommunernes arbejde med:

  • At skabe en sammenhængende fynsk byregion.
  • At udvikle den fynske byregion i samspil med de øvrige danske byregioner, og som en aktiv del af den østdanske storbyregion.
  • At udvikle den fynske byregion, som et laboratorium for nye grønne teknologier og løsninger på fremtidens globale udfordringer.

Strategi Fyn er det første håndgribelige resultat af samarbejdet i Byregion Fyn, som blev igangsat i august 2013.

 

”Med Strategi Fyn har vi fået en stærk platform for det fynske samarbejde. Strategi Fyn er vores fælles aftale om, hvordan vi skal udvikle den fynske byregion, og jeg ser frem til det videre arbejde,” siger borgmester i Assens Kommune , Søren Steen Andersen (V), på vegne af borgmestrene.

 

”Nøglen til udviklingen i den fynske byregion er infrastruktur. Det er der slet ingen tvivl om. Det næste vigtige skridt er at overbevise Christiansborg om, at den fynske motorvej skal udvides fra Nr. Aaby til Svendborgmotorvejen – til gavn for hele landet. Når planerne for højhastighedstog i Danmark gradvist bliver til virkelighed i de næste 5-10 år, ligger arbejdspladserne i København og Århus i mange fynboers opland. Det skal vi udnytte gennem samarbejde på Fyn,” siger borgmesteren.

 

Nogle af de næste projekter, som sættes i gang i Byregion Fyn, er en fælles fynsk infrastrukturplan og et samarbejde om kommunernes bosætningspolitikker. Arbejdet med en fælles fynsk energiplan og digital infrastruktur er allerede igangsat.

 

Interesserede kan rekvirere strategien hos Byregion Fyns sekretariat ved at sende en mail til hesb@odense.dk, hvor høringssvarene også skal sendes til senest den 27. juni 2014.