Spring til indhold
Nyhed

Snart byggeboom: Odense Kommune finder medarbejdere til virksomheder

11-02-2014

Inden længe starter de mange byggerier i Odense, og der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft i byggeriet. For at imødegå den udfordring har Odense Kommune nu oprettet sekretariatet Rekruttering til Byg, som skal fungere som bindeled mellem ledige og virksomheder i byggeriet.

 

- Der skal bygges for 25 mia. kroner de kommende år, og vi kan ikke bare sidde på hænderne. Vi er nødt til at være på forkant. Vi glæder os til at hjælpe både virksomheder og kvalificerede ledige med det helt rigtige match, siger rådmand Steen Møller (K) om baggrunden for Rekruttering til Byg.

 

100 ledige klar i emnebank

Rekruttering til Byg er et gratis tilbud. Gennem samtaler med de ledige, der søger job i byggeriet, lægger sekretariatet en plan for, hvordan de ledige kan opkvalificeres for at være attraktive for virksomhederne. Samtidig vil Rekruttering til Byg fungere som ekstern HR-partner for virksomhederne.

 

- I dag henvender de ledige sig selv til en mester, men når der først bygges løs, er der ikke arbejdskraft nok, og så kan vi være virksomhedernes næste valg. Når mester skal bruge en ny mand, kan han ringe til os for at høre, hvem vi kan anbefale, forklarer Uffe Strunk, som er tovholder for det nye sekretariat.

 

Rekruttering til Byg kan finde kandidater i en helt ny emnebank, hvor 100 ledige allerede står klar.

 

- Visionen for emnebanken er at sikre den mest optimale arbejdskraft for virksomhederne. Mange er arbejdsmarkedsparate nu, men allerede i sidste halvdel af 2014 kan vi mangle arbejdskraft. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at opkvalificere folk. Hvis ikke vi går i gang nu, er det for sent, siger Søren Folkersen, formand for 3F Byg, som er en af samarbejdspartnerne bag Rekruttering til Byg.

 

Virksomhedernes forlængede arm

Bo Jørgensen er direktør for Pilegaard-Henriksen VVS i Odense. Han ser Rekruttering til Byg som sin kommende forlængede arm, når han skal have nye folk.

 

- Vi har ikke en HR-funktion, men nu kan vi henvende os til kommunen, når vi mangler folk. Jeg ser det som en hjælp over for de virksomheder, der ikke har en HR-afdeling og heller ikke vil få det, siger han.

 

Inspirationen til Odense Kommunes nye tiltag kommer fra Team Byg og Anlæg i Jobcenter Aarhus. Siden juni 2012 har det tre mand store team i samarbejde med ni jobcentre i oplandet formidlet kandidater til aarhusianske byggevirksomheder.

 

- Formidling af arbejdskraft er kommet i højsædet igen. En håndværksmester, som ikke har tid til at svare på telefoner og mails i løbet af arbejdsdagen, kan ringe og bede os om at finde kandidater til ham. I løbet af kort tid kan han ringe til de folk, vi har fundet, og klare jobsamtaler. Det er en stor hjælp i en travl hverdag, og rigtig mange er glade for det, fortæller Casper Bechgaard Andersen fra Team Byg og Anlæg i Aarhus.

 

Telefonnummeret til Rekruttering til Byg er: 63 75 63 60 og mail: SAF-Rekrutteringtilbyg@odense.dk