Spring til indhold
Nyhed

SMS når der graves i vejen

14-04-2014

SMS-ordningen er kommet på plads gennem et samarbejde mellem Odense Kommune og virksomheden Blue Idea, som udbyder systemer til hurtig og personlig SMS-udsendelse.

 

Mange borgere vil nok genkende varslingsordningen fra et lignende system, som Vandcenter Syd har brugt det seneste år i forbindelse med varsling af brud på forsyningsledninger.

 

Den nye og langt mere direkte kommunikation med borgerne er et godt supplement Natur, Miljø og Trafiks serviceniveau. Varslingerne er korte, præcise og udsendes kun til borgere med bopæl i netop det område hvor vejarbejdet kommer til at foregå.

 

- Ved at sende oplysninger om fremtidigt vejarbejde direkte til berørte borgere, sætter vi fokus på arbejdet med at sikre fremkommelighed for trafikanter. Samtidig gør vi vores kommunikation mere enkel, målrettet og opdateret til gavn og glæde for byens trafikanter, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

 

Servicetilmeldingen kommer til at ske helt automatisk og borgere skal derfor ikke selv gøre noget aktivt for at modtage varsler. Det er tværtimod kun nødvendigt at reagere, hvis man ønsker, at framelde sig tjenesten – eller man ønsker at tilmelde et arbejdsrelateret mobilabonnement, der benyttes privat.

 

For at sikre at SMS-beskederne når de rette personer, er der indgået en aftale med 102 danske teleselskaber om en daglig opdatering af systemets data.

 

Erfaringerne med det nye system evalueres hen mod slutningen af 2014, hvor man også regner med at kunne rulle systemet ud i resten af By- og Kulturforvaltningen.