Spring til indhold
Nyhed

Sikkerheden i Odenses skove styrkes

21-10-2014

Odense Kommune har netop fået resultaterne af årets sikkerhedskontrol af træer. I år er følgende skove blevet gennemgået: Fruens Bøge, Hunderup Ege, Skovene ved Stavis Å, Stenløse og Skt. Klemens, Rullekro, Skibhusskoven, Hole Skov, Strandskoven, Agedrup Skov samt skoven ved Havrevænget.

 

Resultatet er, at ca. 300 større og mindre træer langs veje og befærdede stier skal fældes eller sikkerhedsbeskæres. Det er primært træer, der har fået uoprettelige skader efter sidste års orkan, samt træer der har fået råd, døde grene og hule stammer.

 

Træerne fældes, fordi Odenses erfarne skovfoged vurderer, at de på kort sigt udgør en sikkerhedsrisiko på grund af deres tilstand. Arbejdet sættes derfor i gang nu for at sikre, at borgere trygt kan færdes og nyde naturen i Odenses mange skove.

 

Arbejdet med at fælde og beskære betyder ikke blot større sikkerhed i skovene. Når de gamle træer fældes, får skovbunden lys, så nye træer kan vokse op og på sigt blive gamle og smukke til glæde for byens borgere nu og i fremtiden.

 

Vedhæftet er til orientering et kort over de skove, der er blevet gennemgået.