Spring til indhold
Nyhed

Seniorer sætter rammerne for årets motionsdag

05-09-2014

Mange dage med motion

Mandag den 8. september kl. 10.30 bliver startskuddet på tre fantastiske dage, hvor årets motionsdage på Plejecenter Albanigade løber af stablen. Arrangementet strækker sig fra mandag den 8. september til onsdag den 10. september og er fra 10.30 til 14.00 alle dagene.

 

Derfor motionsdage for seniorer

Formålet med motionsdagene er at give beboerne fra de forskellige plejecentre i Odense mulighed for at være aktive gennem leg og øvelse, der er særligt tilrettelagt til målgruppen. Det bedste hold vil ud over æren og anerkendelsen fra modstanderne også gå derfra med et flot diplom.

 

Vinnie Skovkjær, der er leder i Aktiviteter i Plejeboliger, som afholder arrangementer, glæder sig til endnu et år med motionsdage.

 

”Motionsdagene er en af de aktiviteter, som jeg synes er enorm vigtig, fordi beboernes ressourcer her kommer rigtig godt i spil gennem leg og konkurrence. Jeg bliver gang på gang overrasket over det store engagement, beboerne yder på vores motionsdage, og over hvor høj konkurrencelysten er trods deres høje alder,” lyder det fra en glad Vinnie Skovkjær.

 

Nyt samarbejde giver seniorer medindflydelse Årets motionsdage 2014 bliver ikke som de tidligere år. Et nyt samarbejde, som er indgået mellem Odense Kommune og Social – og Sundhedsskolen, betyder, at beboerne fra plejecentrene i samarbejde med de pædagogiske assistenter på Social-og Sundhedsskolen selv har været med til at udforme motionsdagenes program, som derfor forventes at ramme fuldstændig plet.

 

Ud over at beboerne på plejecentrene selv har været aktive medudviklere af motionsdagenes program, har samarbejdet mellem dem og assistenterne fra Social – og Sundhedsskolen skabt et bånd mellem generationer og et større ejerskab til motionsdagene hos beboerne.

 

Hyggelig afslutning

Dagens program afsluttes med helstegt pattegris og fællessang, hvor musikpædagog Jacob Freud vil spille op til dans. Rammerne er hermed sat for en succesful dag for de mange forventningsfulde beboere.