Spring til indhold
Nyhed

Sæbekasse-rally og dansende børn sætter fut i historisk gadefest i Odense

09-04-2014

Natten til lørdag den 28. juni lukkes gaden for gennemkørende biltrafik fra Nørregade til Østre Stationsvej og i weekenden den 28.-29. juni vil dansende børn, musik, farver, sæbekassebil-ræs og feststemning fylde den firesporede gade for at markere den skelsættende og historiske begivenhed for Odense.

I dag afsløres søndagens program og lidt fra lørdagens lange række af begivenheder.

 

Byen danses sammen igen

Lørdag den 28. juni kan børn fra hele Odense opleves i en spektakulær danseopvisning koreograferet af Ingrid Kristensen & Co. Med farverige og fantasifulde kostumer, dans, humor og poesi vil de optrædende børn symbolsk binde bymidten sammen igen på tværs af den store vej, som siden 1970 har adskilt det østlige og vestlige centrum af Odense.

 

Resten af lørdagens program vil blive afsløret i løbet af de kommende måneder.

 

Børneræs på asfalten

Søndag den 29. juni bliver fyldt med fart, sjov og ballade.

 

Fra kl. 10.00 til kl. 16.00 forvandler DR’s Ramasjang Rally den grå asfalt til et vildt og spraglet rallyområde. Her skal børn fra hele byen dyste i den store Ramasjang Rally turnering om at være Odenses hurtigste i sæbekassebil-ræs. Løjerne styres af de populære Ramasjang Rally-værter, Sofie Østergaard og Carsten Reinholdt.

 

Hos DR glæder man sig til at feste med børn og voksne i Odense:

”TV-programmet Ramasjang Rally har åbnet manges øjne for, hvor fedt det er at bygge sin egen sæbekassebil og køre ræs sammen. Vi glæder os helt vildt til at tage Ramasjang Rally 'on the road' i bogstaveligste forstand, når vi indtager Odense med den største Ramsjang Rally event til dato”, siger projektleder Kasper Zederkof fra DR.

 

Børnene kan også prøve kræfter med sæbekassebilbowling og de vilde dragster-biler på en lang dragster-race bane. Der er også et mini-rally for de to til fem årige.

I picnic-pitten kan de seje rallykørere og deres heppere og publikum slappe af og købe popcorn og andet godt.

 

Det superseje rockband Powersolo kommer og fyrer den af på scenen med den fedeste rockkoncert med fartstriber! Naturligvis spiller bandet også deres kendte Ramasjang Rally-temasang.

 

Gadefesten markerer starten på et nyt kapitel for Odense

Projektchef for Fra Gade til By, Svend Heegaard, ser frem til at kunne invitere store og små til en fejring af denne enestående historiske begivenhed for Odense:

 

”Vi glæder os til at se en masse mennesker fylde gaden til en farverig og folkelig gadefest. Det bliver første og eneste gang, at vi får mulighed for det, for den 30. juni går vi i gang med at bygge den nye by på gaden.”

 

For mere information kontakt

Svend Heegaard, projektchef, Fra Gade til By: 51 77 73 56

Ingrid Kristensen, koreograf, Ingrid Kristensen og Co.: 27 20 19 17

Kasper Zederkof, projektleder, DR: 28 54 40 48

 

Fakta om gadefesten

Festen foregår lørdag d. 28.- søndag d. 29. juni 2014 på stykket af Thomas B. Thriges Gade mellem Østre Stationsvej til Nørregade.

 

Festen markerer starten på omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade under projektnavnet Fra Gade Til By.

 

Gadefesten afholdes af Fra Gade til By projektet i samarbejde med Musikhuset Posten, DR, Ingrid Kristensen og Co. med flere.

 

Der er gratis adgang til alle aktiviteter og begivenheder.

Programmet offentliggøres løbende på fragadetilby.dk og facebook.com/infoboksen

 

Fakta om projektet

Thomas B. Thriges Gade stod færdig i 1970. Inden da var Odenses Nørrebro-kvarter blevet ryddet og beboerne genhuset, for at gøre plads til vejen.

 

En ruin fra 1300-tallet måtte også flyttes, så der kunne blive plads til den firesporede vej.

 

Et enigt byråd vedtog i 2008 at omdanne gaden til et bilfrit byrum med boliger og letbane.

 

Natten til den 28. juni lukker den første del af omdannelses-området mellem Nørregade og Østre Stationsvej for biler og første etape af byggeriet går i gang mandag den 1.juli i den nordlige del af projektområdet.

 

Under gaden etableres 1100 parkeringspladser med op- og nedkørsel fem forskellige steder.

Der bygges ca. 53.000 etage m2 bygninger i området med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

 

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis er rådgiver for projektet.

 

Projektet koster 853 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 343 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.

 

Læs meget mere om omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade på fragadetilby.dk og facebook.com/infoboksen