Spring til indhold
Nyhed

Rådmand opfordrer til opstillinger for Mangfoldighedsrådet

05-03-2014

Snart barsler Odense Kommune med en ny mangfoldighedsstrategi og et nyt mangfoldighedsråd. Den nye strategi og det nye råd afløser integrationsstrategien og Integrationsrådet. Når det gælder strategien vil der fremover blive fokuseret på nydanskernes kulturelle og faglige ressourcer samt på deres muligheder på uddannelsesområdet, i erhvervslivet og i civilsamfundet. Og når det gælder rådet, så skal det ikke vælges, sådan som det tidligere Integrationsråd skulle. Det skal udpeges af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget.

 

- Mangfoldighedsrådet vil komme til at bestå af lige mange særligt udpegede personer fra forskellige dele af samfundet og personer fra civilsamfundet. Nemlig 5-6 personer fra hver gruppe. På fredag er der frist for at melde borgere ind til rådet. Jeg vil gerne opfordre alle, der enten selv vil stille op eller kender nogen, de ønsker stiller op til rådet, til at gøre det, lyder det fra rådmand Steen Møller, som fortsætter:

 

- Rådet skal være politikernes og kommunens sparringsorgan, når det gælder nydanskernes rolle i vores samfund. Vi satser på gode dialoger og masser af inspiration fra rådet. Så ønsker man indflydelse på disse områder, så er det nu, man skal melde sig.

 

Både den nye strategi og medlemmerne af Mangfoldighedsrådet skal vedtages og godkendes af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i starten af april. De særligt udpegede medlemmer skal komme fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer.

 

Steen Møller glæder sig til det kommende samarbejde med Mangfoldighedsrådet.

 

Indstillinger til Mangfoldighedsrådet kan mailes til bmvc@odense.dk