Spring til indhold
Nyhed

POP-musik og gadegudstjeneste

12-06-2014

POP fra Villestofte Plejecenter giver koncert midt på gågaden i Odense fredag den 13. juni kl. 16.00. Det sker i forbindelse med gadegudstjenesten, der afholdes af gadepræsten Peder Thyssen.

 

”POP er faktisk blevet kontaktet af gadepræsten Peder Thyssen, der spurgte dem, om de ikke havde lyst til at komme og synge et par numre i forbindelse med gadegudstjeneste i juni. Og det havde de da helt bestemt, derfor stiller de på fredag op til gudstjenesten midt på gågaden i Odense og giver to numre inden og to numre efter gudstjenesten,” fortæller Vinnie Skovkjær, der er leder af Aktiviteter i Plejeboliger og, som navnet antyder, står for at arrangere forskellige festlige events på de mange plejecentre i Odense året rundt.

 

Øvelse gør mester

Peter, Tove, Rita, Inger og Aida har øvet sig på de nye numre, de stiller op med. Det er bl.a. kendte melodier som: "Det var en lørdag aften" og "Jeg er havren", som kan nydes af de forhåbentligt mange forbipasserende til gadegudstjenesten fredag eftermiddag.

 

De samles ugentligt for at synge og øve, mest af alt fordi de synes, det er sjovt at synge og være sammen. På fredag går det så løs med en offentlig optræden. De fem seniorer starter dagen i fællesskab med en lille frokost, derefter skal de øve den sidste gang med musikpædagog Jakob Freud, inden de går ”på scenen” i Vestergade kl. 16.00.

 

Tid og sted

Gadegudstjenesten foregår på ved Ove Sprogøes Plads i krydset mellem Jernbanegade og Vestergade. Prædikant er som altid gadepræst Peder Thyssen, og gadegudstjenesten starter kl. 16.00 og varer ca. en halv time.

 

Gadegudstjenester

Gadegudstjenesten er en ganske almindelig kort gudstjeneste uden altergang. Gadegudstjenesterne i Odense begyndte på gadepræstens initiativ tilbage i 2002. Medvirkende er altid et kor eller orkester, frivillige hjælpere og gadepræsten. Der synges nogle fællessalmer, koret synger nogle numre og gadepræsten holder en kort prædiken. Det hele varer en halv time.