Spring til indhold
Nyhed

Parkering i Odense

19-12-2014

Odense Kommune har netop lanceret et nyt P-henvisningssystem, der henviser til ledige parkeringspladser i Odense. Det er en af indsatserne for at gøre opmærksom på de mange parkeringsmuligheder i midtbyen. Herudover arbejder Odense Kommune løbende på at gøre parkering attraktivt i Odense med forskellige tiltag.

 

Nye midlertidige p-pladser

Odense Kommune tilføjer nu 15 ekstra midlertidige pladser til det samlede antal p-pladser i bymidten. Umiddelbart efter nytår kan bilister tage de 15 nye midlertidige pladser i brug i gården på adressen Holsedore 18. Bygningen er ejet af Odense Kommune, men forventes udbudt til salg i starten af 2015. Derfor er pladserne af midlertidig karakter. Pladserne er gratis at holde på, men begrænset til to timer mandag til fredag kl. 9-18 og lørdag kl. 9-14.

 

- Vi arbejder hele tiden på at kunne tilbyde p-pladser i midtbyen, fordi vi naturligvis gerne vil understøtte borgernes muligheder for at komme ind og handle i bil. Og nu kan vi altså tilbyde 15 pladser, hvor bilister kan holde gratis i 2 timer, mens de handler, løber ærinder eller går til læge, siger Jane Jegind, by- og kulturrådmand.

 

Gratis parkering mellem jul og nytår på kommunale betalingspladser

Et andet tiltag, som kommer bilister til gode i år, er, at der ikke skal betales for at holde på alle de kommunale betalingspladser mellem jul og nytår.

 

Det er udelukkende på de kommunale betalingspladser, at man slipper for parkeringsafgiften, så for ikke at få bøder, bør bilister tjekke automaten på p-pladsen. Det vil fremgå på skærmen af automaten, såfremt parkeringen er gratis fra og med den 23. december 2014 til og med den 1. januar 2015.

 

Betalingsautomater tager mod udenlandske kort

Parkering i Odense skal også være nemt for turister. Så som noget nyt er det nu muligt for turister at betale deres parkeringsafgift med Mastercard, Visa samt American Express i kommunens p-automater.

 

- Det er en ekstra service, vi gerne vil tilbyde vores udenlandske gæster. Det kan gøre det lettere at parkere i Odense, hvis man ikke skal have lommen fuld af mønter. Nu er det bare at køre kortet igennem på lige vilkår med alle os andre. Jeg synes, at initiativet vidner om, at vi gerne vil understøtte turisternes besøg i Odense, siger Jane Jegind.