Spring til indhold
Nyhed

Og de nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2013 er...

10-03-2014

Det er Odense Bæredygtighedsråd som uddeler Bæredygtighedsprisen og rådets formandskab var endnu en gang på en hård opgave, da de skulle finde årets prisvinderen, fortæller rådets formand Anker Boye:

 

- Indstillingerne afspejler de mange forskellige måder hvorpå, der arbejdes med bæredygtige initiativer i Odense. Og det er meget glædeligt, at der både er virksomheder, foreninger og private initiativer blandt de indstillede bæredygtige initiativer.

 

De indstillede er:

  • Haver til Maver - et skolehaveprojekt, som sætter natur, mark og udekøkken på skoleskemaet
  • Fyns Laksefisk - et mangeårigt samarbejde mellem bl.a. Danmarks Sportsfiskerforbund, Odense Kommune, Havørred Fyn og Elsesminde Odense Produktions-Højskole
  • Økologi Haven - som blev etableret i 2008 som et datterselskab under Gartneriet Rosborg Bellinge A/S. Virksomheden producerer friske danske økologiske krydderurter.

 

Anker Boye ser frem til at høre de nominerede selv fortælle deres historie og, ikke mindst, overrække diplomet til vinderen.

 

Om arrangementet:

Tid og sted: Torsdag d. 27. marts 2014, kl. 17—19 i Festsalen på Odense Rådhus.

Tilmelding: Senest d. 20. marts via www.odense.dk/baeredygtighedspris eller på jalpe@odense.dk

 

Læs mere om de nominerede:

Økologi Haven Økologi Haven blev etableret i 2008 som et datterselskab under Gartneriet Rosborg Bellinge A/S. Virksomheden drives med fokus på bæredygtige løsninger og producerer friske danske økologiske krydderurter til 1.200 detailbutikker og til 4.000 storkøkkener i Danmark.

 

Økologi Haven er delvist ejet af en mangfoldig medarbejdergruppe og er på seks år vokset fra 0 til 20.000 kvadratmeter. Virksomheden havde i 2013 en omsætning på 20 millioner kr.

 

Økologi Haven har målrettet investeret i en lang række miljøteknologiske løsninger, til gavn for både miljøet og virksomhedens produktivitet. Økologi Haven har vist, at bæredygtige investeringer og målrettet CSR-arbejde skaber vækst både socialt, økonomisk og miljømæssigt.

 

Haver til Maver

Haver til Maver er et skolehaveprojekt, som sætter natur, mark og udekøkken på skoleskemaet.

 

Haver til Maver lærer folkeskoleelever at dyrke økologiske grøntsager i egen skolehave. Mange oplever her for første gang smagen af frisk spinat eller radiser. I udekøkkenet tilbereder eleverne grøntsager i forskellige velsmagende retter; her skal både lugtes og smages. Eleverne lærer, hvordan de sjovt og nemt kan tilberede deres høst og får således smag for sunde sager fra havens menukort.

 

Haver til Maver skaber en ramme, hvor vidt forskellige børn og unge på en oplevelsesfyldt, inspirerende og motiverende måde udfører meningsfyldte aktiviteter i vejen fra jord til bord til jord igen. På denne måde udvikles deres kompetencer og viden i forhold til fødevarer, madlavning og bæredygtighed.

 

Fyns Laksefisk

Fyns Laksefisk er resultatet af et mangeårigt samarbejde mellem bl.a. Danmarks Sportsfiskerforbund, Havørred Fyn og Elsesminde Odense Produktions-Højskole, som lakseriet er en del af.

 

Fyns Laksefisk opdrætter havørreder til udsætning i bl.a. de fynske vandløb. Udsætningen øger antallet af havørreder omkring Fyn og fremmer den fynske lystfiskerturismen. Anlægget drives med brug af miljøteknologiske løsninger.Folkene bag

 

Fyns Laksefisk er en blanding af biologer, teknikere, lærlinge, personer i praktik eller arbejdsprøvning og produktionsskoleelever. Der er ofte elever med anden etnisk baggrund, hvilket giver arbejdet en mangfoldig dimension.

 

Tekst til den vedhæftede grafik

Foto af hænder med brikker:

"Ved indstilling til prisen skal kandidaterne bruge et værktøj, som er udformet som et puslespil med brikker i tre farver, der illustrerer den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed"

 

Foto fra Festsalen ved sidste års prisuddeling

"Odense Fødevarefællesskab vandt Odense Bæredygtighedspris sidste år og de fik diplomet overrakt af Anker Boye ved et festligt arrangement i festsalen på Odense Rådhus. Året før var det Scandic Odense der vandt fik Bæredygtighedsprisen."

 

Læs mere om Odense Bæredygtighedspris: www.odense.dk/baeredygtighedspris