Spring til indhold
Nyhed

Odenses skoler sætter Digital Post på skemaet

18-01-2014

Med et landsgennemsnit på kun 19,1 % tilmeldte halter de 15-24 årige gevaldigt efter i konkurrencen om at komme på Digital Post. I Odense ser tallet lidt bedre ud. Her har 24,9 % af de unge en Digital postkasse. Det er dog stadig et stykke under andelen af odenseanere på Digital Post. I uge 2 var tilmeldingsprocenten i Odense nået op på 35,8 %.

 

Digital Post er fremtidens kommunikationskanal med det offentlige. Odense Kommune ønsker derfor at få de unge med fra start. Et rejsehold bestående af medarbejdere fra Odense Kommunes Borgerservice og kommunens e2015-projekt rykker derfor ud på kommunens skoler. Her tilbyder de undervisning i NemID og Digital Post til 9. og 10. klasser. Foreløbig har 18 folkeskoler sagt ja tak til tilbuddet.

 

- Undervisning i NemID og Digital Post er et godt og aktuelt tilbud fra Odense Kommune, som man som lærer i 9. klasse har svært ved at sige nej til. Undervisningen er velstruktureret og passer godt til aldersgruppen. Der blev i løbet af en time informeret om, hvorfor og hvordan man skal bruge NemID og den Digitale postkasse. Herefter fik de elever, der ville og havde legitimation med, hjælp til at oprette NemID og en digital postkasse, fortæller Hanne Stræde, lærer på Provstegårdskolen.

 

Før det digitale rejsehold rykker ud på en skole orienterer lærerne eleverne om det kommende besøg. Eleverne skal nemlig have pas med, for at Borgerservicemedarbejderne kan straks-udstede NemID til dem.

 

- Det er vigtigt med god opbakning fra lærerne, det gør min opgave som underviser meget lettere. Den gode opbakning fra lærerne virker og ses på både Provstegårdskolen og Søhusskolen, hvor næsten halvdelen af eleverne blev oprettet. Eleverne er generelt engagerede og går til opgaven med en naturlig nysgerrighed. Så jeg er positivt overrasket. Nu glæder jeg mig til at besøge endnu flere skoler og få endnu flere godt i gang med Digital Post, siger projektmedarbejder Christina Lorentzen Nim, der står for undervisningen i Digital Post.

 

Målet er, at samtlige 9.-10. klasser får besøg af det digitale rejsehold inden sommereksamen går i gang.

 

- Så er eleverne klar, når Digital Post senere på året rykker over på unges foretrukne platforme, Ipads, tablets og smartphones, slutter Christina Lorentzen Nim.