Spring til indhold
Nyhed

Odenses nye bydel skal bygges af fynske entreprenører

11-08-2014

De fire vindere er:

VVS- Entreprise: GK Danmark A/S, Odense

Råhusentreprise: Hansson & Knudsen A/S, Odense

El-entreprise: El-team Fyn A/S, Odense

Sprinkler- entreprise: Nordisk Klima A/S, Odense

 

Projektchef er tilfreds med resultatet af udbuddet

Projektchef for Fra Gade til By, Svend Heegaard glæder sig over den store interesse for udbuddet, hvor 15 ud af 16 præ-kvalificerede firmaer valgte at byde ind på opgaverne:

 

”Jeg er rigtigt godt tilfreds med både forløbet og resultatet af udbudsrunden, som for alle entreprisers vedkommende ligger indenfor vores budgetramme, og jeg glæder mig til samarbejdet med de fire vindere.”

 

Vinderne af udbudsrunden fik den gode nyhed fredag den 8. august og Svend Heegaard forventer, at de endelige aftaler bliver underskrevet i løbet af august måned.

 

Yderligere to entrepriser i udbud

De fire entrepriseudbud er de seneste i en række i første etape af projektet. Før sommerferien vandt fynske TC Anlæg jordentreprisen for byggeriet, og der er i øjeblikket yderligere to entrepriser i udbud. Det drejer sig om entrepriserne på betonelementer og malerarbejde.

 

Hvem der vinder disse entrepriser, vil blive afgjort i løbet af de næste uger.

 

Fra Gade til By-projektet vil i de kommende år udbyde flere entrepriser på byggeriet.

 

Fra Gade til By

Fra 2013 til 2020 omdannes den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense. Det er den mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie.

 

Frem mod 2016 bygger Fra Gade til By den nordlige del af en i alt 28.500 m2 stor p-kælder med plads til ca. 1100 biler. De fire entrepriser er de seneste i en række af i alt 9 i første etape af projektet.

 

De fire aktuelle entrepriser har en samlet værdi af ca. 57 millioner kroner.

 

I hele projektet bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

 

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis og Cowi er rådgiver for projektet.

 

Projektet koster 853 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 343 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.