Spring til indhold
Nyhed

Odense-festival får internationalt niveau

24-11-2014

Odense Kommune glæder sig over det høje niveau, som Tinderbox-festivalen demonstrerer med dagens offentliggørelse af de første fem kunstnere til sommerens festival.

 

”Vi ønsker en moderne storbyfestival med internationalt niveau, og det kan vi allerede nu se, at vi får,” siger borgmester Anker Boye (S).

 

Tinderbox har blandt andre booket Robbie Williams, som regnes blandt en af de bedste live-kunstnere indenfor pop og rockgenren, samt dj, producer og sanger Calvin Harris, som i september passerede 1 milliard afspilninger på Spotify.

 

”Odense rykker fremad i disse år, fordi vi investerer massivt i at udvikle vores by. Vi har allerede sat gang i en gennemgribende fysisk forandring af Odense. Med Tinderbox demonstrerer vi vores ambition om at bruge store begivenheder til at skabe vækst ved at tiltrække opmærksomhed og omsætning,” siger Anker Boye om baggrunden for, at Odense Kommune har indgået en 10-årig aftale til en samlet værdi af alt 23,5 mio. kr. med Tinderbox.

 

Festivalen finder sted 26.-28. juni 2015 i Tusindårsskoven i det sydvestlige Odense kun få kilometer fra byens centrum. Det 74 hektar store skov- og parkområde vil de kommende måneder blive renoveret og udbygget til at kunne rumme store begivenheder, og allerede nu er festivalen i gang med at finde leverandører og samarbejdspartnere ikke mindst lokalt.

 

”Jeg glæder mig til at se, hvordan de lokale foreninger, restauratører, leverandører og kulturlivet vil være med til at løfte Tinderbox. Jeg håber, begge parter vil gribe chancen,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Siden festivalen blev lanceret i september, har Odense Kommune og Tinderbox arbejdet på en aftale og er nu enige om rammerne for kommunens bidrag til Tinderbox. Der bliver tale om dels et sponsorat, dels et egentligt tilskud. Når aftalen er endelig, vil Statsforvaltningen blive bedt om en vejledende udtalelse for at sikre, at kommunens støtte er i overensstemmelse med de regler, der gælder for kommuner.

 

Tinderbox forventer at præsentere flere end 50 artister på fire scener.

 

Billetsalget begynder 1. december.