Spring til indhold
Nyhed

Odense Bæredygtighedsråd og odenseanske erhvervsaktører sætter fokus på ”CSR og Bæredygtighed” ved stort arrangement i Odense, hvor bl.a. Asger Aamund træder op

15-09-2014

Arrangementet er sat i søen af Odense Bæredygtighedsråd og gennemføres i samarbejde med bl.a. Udvikling Fyn, MiljøForum Fyn, Fynsk Erhverv, DI Fyn og IDA Fyn, fortæller Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd:

 

- Vi er meget glade for, at byens erhvervsaktører sammen med Bæredygtighedsrådet med dette arrangement skaber rammer for, at virksomheder og lokale aktører kan mødes og udveksle erfaringer og blive inspireret til at udnytte potentialet i CSR - til gavn for virksomhedernes og byens vækst, siger Anker Boye.

 

Bæredygtighedsrådets fokus er bæredygtige løsninger, hvilket kaldes CSR indenfor erhvervslivet. CSR står for Corporate Social Responsibility og handler om, at virksomheder tager globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, for eksempel ved at arbejde med menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima m.m.

 

At CSR spænder meget bredt afspejles også i de fem hovedtaleres emner:

 

Asger Aamund, direktør, bestyrelsesformand og Fairtrade ambassadør

I Fairtrade By arbejder kommune, erhvervsliv, organisationer og enkeltpersoner sammen om at forbedre arbejds- og levevilkår for nogle af verdens fattigste bønder.

 

Morten Wagner, varehuschef og CSR ansvarlig i BILKA Kæden

BILKAs CSR-aktiviteter spænder vidt - lige fra, at psykisk syge gennem papsortering får fodfæste på arbejdsmarkedet til opbygning af sundhedscentre i Afrika.

 

Henrik Olsson, adm. direktør ved ITW GSE Odense

Danmarks Sundeste Virksomhed 2013 - styrkelse af den enkelte medarbejders sundhed og trivsel til gavn for medarbejder og virksomhed.

 

Niels Kristian Hansen, ejendomsdirektør ved Rosengårdcentret

Vinder af Energiprisen for 20 års intensivt arbejde med energiledelse.

 

Tom Filstrup, direktør ved Scandic Odense

Bæredygtighed og CSR - en integreret del af hotellets hverdag. Senest som frontløber i forhold til at sætte madspild og genanvendelse på dagsordenen.

 

På arrangementets CSR-Torv formidler 17 konkrete og meget forskellige aktører ideer og inspiration til, hvordan der skabes rammer for CSR og bæredygtighed i virksomheden.

 

Praktisk info:

Sted: Festsalen på Odense Rådhus.

Tid: Onsdag den 1. oktober 2014, kl. 15-17:30.

Tilmelding: Efter ”først til mølle” princippet via http://www.odense.dk/baeredygtighedsraad

 

Læs hele programmet til arrangementet på http://kortlink.dk/csr/ev4g

 

Fototekst til vedhæftet grafik:

CSR-virksomheder tager globalt og samfundsmæssigt ansvarligt ved fx at arbejde med miljø, klima, sociale vilkår, menneskerettigheder, arbejdsforhold - eller fairtrade, som er netop det emne Asger Aamund vil tale om ved Bæredygtighedsrådets konference d. 1. oktober.

 

Angiv venligst ved tilmeldingen, om der er behov for specielle hensyn som fx behovet for døvetolk.

 

Kontaktinformation:

Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk