Spring til indhold
Nyhed

Odense vandt sølv i kommunedyst om digital post

12-02-2014

Digitaliseringsstyrelsen har netop gennemført en konkurrence om flest digitale postkasser i landets kommuner. Den var et led i at forberede kommuner og borgere på, at den digitale postkasse fra den 1. november i år bliver obligatorisk. Målet er, at 80 procent af befolkningen kan kommunikere med det offentlige via deres digitale postklasse.

 

Inden konkurrencen om flest digitale postkasser gik i gang var ca. 33 procent af Odense Kommunes borgere over 15 år tilmeldt en digital postkasse. Efter konkurrencen var 37,2 procent af odenseanere meldt til at modtage al post fra det offentlige digitalt. Odense Kommune er derfor stadig den kommune i Region Syddanmark med flest digitale borgere.

 

I Odense var der i konkurrenceperioden indsatser for at nå tre forskellige målgrupper – nemlig børnefamilier, studerende og seniorer. Der har været aktiviteter i seniorhuse, på netcaféer for seniorer, besøg på uddannelsesinstitutioner samt beskeder rundt til alle forældre via skolernes ForældreIntra og mitBarn-universet.

 

- Vi er tilfredse med resultatet og først og fremmest glade for, at der har været aktiviteter så mange forskellige steder. Det er vigtigt, at borgerne er opmærksomme på de øgede digitale forventninger fra det offentlige, siger chefen for BorgerServiceCenter, Hanne Sørud.

 

Sammen med kommunens team for digital borgerdialog vil BorgerServiceCenter fortsat have fokus på, at borgernes kendskab til og brug af de digitale løsninger øges i takt med de øgede offentlige digitale krav. Det sker blandt andet ved besøg på uddannelsesinstitutioner og kampagner for seniorer.