Spring til indhold
Nyhed

Odense tiltrækker de skarpeste it- og robothjerner fra hele verden

18-08-2014

Opgørelser fra Region Syddanmark viser, at regionen kommer til at mangle 5500 medarbejdere med lange uddannelser i 2029. Det er den virkelighed, som odenseanske virksomheder som bl.a. Universal Robots, Team Online, Hedal:Kruse:Brohus og ordbogen.com må forholde sig til.

 

Derfor har de - i partnerskab med Erhvervsakademiet Lillebælt, Odense Kommune og EU-projektet Best Brains - taget initiativ til Tech Talent Case Camp. Med campen åbner man for en ny type ansættelsesforløb, hvor det traditionelle jobinterview erstattes af en uge med faglige udfordringer, samarbejde og sociale aktiviteter. Samtidig er det en anledning til at vise, hvad Odense kan som by.

 

"Vores virksomhed vækster rigtig meget i øjeblikket, og alle markedsanalyser viser et stort potentiale i årene frem. Men der er mange andre, der gerne vil ind på samme marked som os, og derfor skal vi hele tiden være foran vores konkurrenter. Det kræver først og fremmest kvalificerede medarbejdere, der kan være med til at sætte overliggeren endnu højere, men de kan være rigtig svære at finde," siger Esben H. Østergaard, ChiefTechnology Officer i Universal Robots.

 

19 kvalificerede ansøgere fra 10 forskellige lande er udvalgt til at deltage i Tech Talent Case Camp, som starter med besøg hos de fire virksomheder og EAL. Herefter skal der udvikles, når deltagerne skal arbejde med konkrete cases, som virksomhederne har formuleret. De skal bl.a. designe en ”phygital” (fysisk/digital) indkøbsoplevelse, en intelligent industrirobot og et spil til indlæring af fremmedsprog. På campens sidste dag afholdes ansættelsesinterviews med hver enkelt deltager.

 

"Som kommune skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at byens virksomheder kan vokse. Flere virksomhederhar svært ved at rekruttere kvalificerede medarbejdere, og det er en rigtig ærgerlig situation, når nu forretningen kører, og der er ordrer nok. Vi håber, at dette utraditionelle partnerskab med virksomhederne og Erhvervsakademiet resulterer i, at virksomhederne rekrutterer nye medarbejdere og dermed kan skabe vækst og endnu flere arbejdspladser," siger social- og arbejdsmarkedsrådmand Steen Møller (K).

 

Tech Talent Case Camp løber over fem dage parallelt med H.C. Andersen Festivals, som deltagerne også vil få mulighed for at opleve.