Spring til indhold
Nyhed

Odense slukker lyset

20-03-2014

Sidste år deltog 52 kommuner og 190 virksomheder i hele landet i klimakampagnen Earth Hour, som kampagnen også kaldes. Globalt blev Earth Hour markeret af millioner i over 7000 byer. Det er derfor vigtigt for Odense Kommune at være en del af det fælles globale opråb mod klimaforandringerne.

 

Odense Kommune har fokus på miljøet

Borgmester Anker Boye opfordrer alle borgere og virksomheder i Odense Kommune til at støtte op om kampagnen:

 

- Jo flere der sætter fokus på klimaet, jo stærkere er signalet. Vi synes, det er vigtigt at blive ved med at sætte fokus på klimaet og de forandringer, der sker i øjeblikket. Derfor vil vi gerne vise vores engagement ved at deltage i Earth Hour, siger Anker Boye

 

By- og Kulturrådmand, Jane Jegind supplerer:

 

- Ved at slukke lyset signalerer vi en omtanke for miljøet, og den omtanke vil vi i Odense Kommune meget gerne slå et slag for. Kampagnen går desuden godt i spænd med kommunens øvrige miljø- og klimavenlige initiativer - blandt andet KLIMAVÆRKET, hvor virksomheder i samarbejde med kommunen nedbringer deres energiforbrug og dermed sparer penge.

 

Fakta om Sluk Lyset / Earth Hour

Sluk Lyset er en global kampagne, der internationalt går under navnet, Earth Hour. Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer over hele kloden for at sætte fokus på klimaet. I 2013 deltog over 7000 byer og 152 lande.