Spring til indhold
Nyhed

Odense sætter i dag 400 mio.kr. i spil for at skabe vækst

14-01-2014

Med et budget på 400 mio.kr. over fire år er Odense&Co. den største erhvervsmæssige satsning i Odenses historie, og borgmester Anker Boye har store forventninger til Odense&Co.:

 

- Jeg må sige, at med et engageret partnerskab i Odense&Co. og ikke mindst en så markant erhvervsmæssig investering, er der rigtig god grund til at være optimistisk i Odense. Sammen med private investorer investerer vi massivt i Odenses udvikling i de kommende år, og jeg har svært ved at se andre danske byer matche vores investeringsniveau.

 

Sammen med byens stærke uddannelsesmiljø og et spirende og innovativt erhvervsliv sætter Odense nu alt ind på at skabe flere arbejdspladser til byens borgere. Foruden investeringen i Odense&Co. er der planlagt investeringer for mere end 25 mia.kr. frem mod 2020. Odenses vilje og mod har kickstartet en positiv udviklingsspiral, der igen vil give byen høje vækstrater og god velfærd.

 

Store forventninger til nyudnævnt chef

Den nuværende leder af Erhvervskontakten Mette Beck-Nielsen bliver fra i dag stabschef for Odense & Co.

 

- Jeg ser meget frem til det tætte partnerskab med de lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Odense. Et samarbejde af den her slags vil uden tvivl kræve meget af alle parter – men jeg er sikker på, at vi sammen vil kunne skabe større resultater end hver for sig. Og så glæder jeg mig bare helt vildt til at komme i gang med arbejdet, siger Mette Beck-Nielsen, stabschef i Odense&Co.

 

Odense & Co. bliver et offentligt-privat samarbejde mellem Odense Kommune, aktører fra det private erhvervsliv samt bestyrelsesformænd og rektorer fra offentlige uddannelsesinstitutioner. Og der er mange opgaver at tage fat på allerede i dag.

 

- Vi går ind i et år, hvor der sker meget i Odense. I marts afholder vi det danske Melodi Grand Prix i Odense og til sommer vil byen summe af aktivitet, når den anden udgave af HCA Festivals er i gang. Jeg håber meget, at vi kan supplere de gode arrangementer med andre begivenheder, som også vil skabe national bevågenhed om Odense. Samtidig vil vi gå benhårdt efter at styrke samarbejdet mellem byens virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Ja, der er nok at tage fat på, siger Mette Beck-Nielsen, stabschef i Odense&Co.