Spring til indhold
Nyhed

Odense nomineret til Årets Cykelkommune 2014

09-05-2014

Kriterierne for at blive nomineret er blandt andet, at kommunen prioriterer cyklisternes forhold, får flere til at vælge cyklen og at der kan fremvises synlige resultater i udviklingen af cykelindsatsen.

I nomineringen af Odense står følgende:

 

Odense Kommune har i en årrække vist vejen, hvad angår cykeltiltag på tværs af forvaltninger, og særligt de små odenseanere har nydt godt af den innovative tilgang. Nu lover hele 27 cykelprojekter i kommunens Mobilitetsplan godt for fremtiden for byens cyklister.

- Jeg er stolt over, at Dansk Cyklistforbund igen i år har nomineret Odense som årets Cykelkommune. Vi har i Odense satset stort på at gøre det at cykle til noget for alle, så børn som seniorer kan færdes trygt, sikkert- og for den der ønsker det hurtigt. Med Mobilitetsplanen er der bl.a. blevet udpeget cykelruter til børnehusene - så selv meget små børn kan cykle ved siden af en voksen til børnehaven. Dette er bare én af mange cykelprojekter som kommunen har iværksat, for at gøre det nemmere og sjovere at tage cyklen rundt i kommunen siger Jane Jegind, By- og Kulturrådmand.

 

Dansk Cyklistforbund, som står bag nomineringen, uddeler prisen på den nationale cykelkonference i Randers onsdag d. 14. maj. De fire andre nominerede kommuner er Horsens, Varde, Middelfart og København.