Spring til indhold
Nyhed

Odense modtager europæisk trafikpris

26-09-2014

Odense Kommune modtog i dag den 26. september 2. præmien ved den årlige EU CIVITAS-konference for at være en af de bedste byer i Europa til bæredygtige trafikløsninger. Det var engelske Brighton, der i sidste ende fandt størst gunst hos den kompetente dommerkomité, og således løb med sejren.

Overrækkelsen fandt sted i Casablanca, Marokko, og blev tildelt Odense blandt andet med den begrundelse, at Odense har bevist sig selv som rollemodel i udviklingen af bæredygtige mobilitets-initiativer i Europa.

 

Odense Kommunes by – og kulturrådmand Jane Jegind udtaler:

 

- At få en placering som nummer 2 i et EU projekt som CIVITAS, er en vigtig anerkendelse for Odense. Det betyder, at andre europæiske byer vil se til vores side, når de leder efter mulige løsninger på trafikudfordringer.

 

Hendes kollega i By – og Kulturudvalget Brian Dybro (SF) har i tre dage deltaget i konferencen i Marokko, hvor navnet Odense klinger velkendt hos de fleste deltagere,

 

- Det giver en stor portion stolthed at vide, at Odenses trafikløsninger giver genlyd hos de mange mennesker, der arbejder med bæredygtige trafikløsninger i Europa.

 

I begrundelsen for at det netop er Odense, der er valgt som ”runner-up”, nævnes det blandt andet, at Odenses har opnået helt ekstraordinære ting indenfor udvikling af bytrafik:

 

- Odense har vist sig som et fortrinligt og inspirerende forbillede for andre kommende mobile initiativer i de europæiske byer.

 

På grund af strejken i flyselskabet Air France var det ikke muligt for Brian Dybro at modtage prisen. Det var således i stedet Rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Steen Møller, der modtog prisen på Odenses vegne. Steen Møller sidder i øvrigt også i ledelsen i Civitas.

 

Vedhæftet foto af prisen

 

CIVITAS Forum Network er et EU-støttet program til fremme af bæredygtig trafik i byer og tæller i dag over 200 byer fordelt på 32 europæiske og ikke europæiske lande. Odense har medvirket siden netværkets begyndelse i 2002. Ordet CIVITAS blev opfundet ved at sammenføje tre centrale elementer i et moderne europæisk samfund, nemlig by, vitalitet og bæredygtighed. Initiativet blev lanceret for at redefinere transport foranstaltninger og politikker med henblik på at skabe renere, bedre transport i byerne.

 

CIVITAS – et EU støttet program til fremme af bæredygtig trafik i byer.