Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune ser stort potentiale i hestefestival

15-05-2014

Odense lægger fremover savsmuld til både eliteridesport i form af det årligt tilbagevendende internationale ridestævne i OCC om efteråret, JBK Horse Shows, samt den nye mere folkelige JBK Horse Festival, som åbner i dag.

 

Eventen foregår på Odense Dyrskueplads og byder på fire dage med international ridebanespringning, national ponyspringning, udstillingsområde samt hygge og aktiviteter for hele familien. Men selv om hestefestivalen er et nyt tiltag både for Odense og JBK Horse Shows, skal eventen allerede næste år vokse betragteligt.

 

”Vi har store planer for fremtiden, hvor vi gerne vil udvikle stævnet, således at vi kan samle og have et tilbud til alle hesteinteresserede i Danmark. Vi vil fremover satse på internationale og nationale dressurklasser, internationale ungdomsklasser, international og national springning og mange andre hesterelaterede indslag. Vi har ambitioner om i løbet af få år at samle over 1000 heste med alt fra polo, ponygames, islændere, dressur,” siger arrangør Jens Trabjerg fra JBK Horse Shows.

 

I Odense Kommune er man glad for udviklingsperspektiverne i hestefestivalen, som DR1 transmitterer live fra søndag eftermiddag.

 

”Odense skal tiltrække og udvikle store events både inden for sport, kultur og viden, som for alvor skal sætte Odense på landkortet nationalt og internationalt og sikre vækst i byen. Det potentiale er til stede i festivalen. Vi tror, at festivalen fremover vil vokse sig så stor, at den for alvor vil skabe værdi for borgere og ikke mindst for erhvervslivet i Odense,” siger borgmester Anker Boye (S).

 

Det er Odense Kommunes nye offentlig-private partnerskab, Odense&Co, der skal sikre, at de høje ambitioner bliver indfriet. Odense&Co skal via partnerskaber skabe national og international synlighed omkring byen gennem markante og værdiskabende events, der retter sig mod forskellige målgrupper og løfter markedsføringen af Odense.

 

Læs mere om JBK Horse Festival 2014 og Odense&Co.