Spring til indhold
Nyhed

Odense Bæredygtighedsråd sætter pris på bæredygtighed - men hvem skal have prisen?

23-10-2014

Værktøjet med brikkerne er en simpel og konkret måde at arbejde med bæredygtighed på, fortæller Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd:

 

- Vi vil jo gerne give byens aktører gode muligheder for at udvikle bæredygtige initiativer og her er værktøjet som er lige til at gå til, siger Anker Boye. Han fortæller videre, at man for at søge prisen, skal have taget stilling til samtlige brikker i værktøjet og vurderet, hvilke af brikkerne der er relevante at få med i den bæredygtige løsning.

 

Tidligere års vindere af Odense Bæredygtighedspris har haft stor glæde af at vinde prisen.

 

Johnny Albertsen, adm. direktør hos Økologi Haven ApS, fortæller:

- Jeg er stolt over den anerkendelse, der lå i at få Odense Bæredygtighedspris 2013. Det bekræfter mig i, at det brede fokus vi har på CSR og bæredygtighed er rigtigt. Jeg må samtidig understrege, at der er tale om en holdindsats, idet alle medarbejdere tager del i det bæredygtige arbejde. Her et år efter vi fik prisen, kan vi stadig mærke en øget opmærksomhed omkring vores bæredygtige arbejde.

 

Martin Hansen, formand for Odense Fødevarefællesskab fortæller:

- Vi blev utroligt glade, da vi fik Odense Bæredygtighedspris 2012. Bæredygtighed har altid været et bærende element i foreningens aktiviteter, og den anerkendelse, vi fik med prisen, betyder rigtigt meget for foreningen. Det er dejligt at vide, at også folk uden for Odense Fødevarefællesskab finder vores aktiviteter meningsfulde. Det giver et boost til vores engagement og flere potentielle medlemmer.

 

Tom Filstrup, direktør ved Scandic Odense fortæller:

- Mine medarbejdere og jeg glædes over det skulderklap det er, at Scandic Odense fik Odense Bæredygtighedspris 2011. At arbejde med bæredygtighed har siden starten af 1990’erne været en ganske naturlig integreret del af alle medarbejderes daglige arbejde på hotellet. Og det er derfor ekstra positivt for os, at vi, med afsæt i den synlighed der er fulgt med Bæredygtighedsprisen, har fået ekstra mulighed for at inspirere andre virksomheder og offentlige institutioner i deres arbejde med bæredygtighed.

 

Fakta

Det er odenseanske virksomheder, organisationer, personer eller initiativer, der kan indstilles til prisen. Det er muligt at indstille både sig selv og andre kandidater. Der indstilles initiativer til prisen ved at bruge et Bæredygtighedsværktøj, der ligger på www.odense.dk/Baeredygtighedspris. Indstillingen skal sendes til tjc@odense.dk senest d. 15. december 2014. Rådets formand Anker Boye vil uddele prisen inklusiv diplom og en gave d. 25. februar 2014 i Festsalen på Odense Rådhus.

 

Odense Bæredygtighedspris gives til initiativer, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i begrebet bæredygtighed: Sociale forhold, økonomi og miljø. Det kan være initiativer, hvor der er sundhed, ligestilling, frivilligt arbejde eller andre sociale emner på dagsordenen. Hvor den økonomiske profil er sund og langsigtet. Hvor der tænkes miljø, så fx CO2-udledning eller forbrug af ressourcer bliver nedbragt. I det optimale projekt er tænkt på tværs af alle tre elementer af bæredygtighed.

 

Læs hvordan du får dit eget Bæredygtighedspuslespil på www.odense.dk/Baeredygtighedspris 


Fototekster til den vedhæftede grafik:

Foto fra da Økologihaven vandt Bæredygtighedsprisen 2013:

"En glad vinder af sidste års Bæredygtighedspris Johnny Albertsen, direktør ved Økologihaven fik overrakt diplom af Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd. De to andre nominerede fik blomster for deres bæredygtige indsats. Til venstre ses Thomas Høgedal fra Haver til Maver og til højre Linda Bollerup fra Havørred Fyn."

 

Foto af Odense Bæredygtighedsråds værktøj med puslespilsbrikker.

"Bæredygtighedspuslespillet hjælper med at få styr på bæredygtigheden i initiativet".

 

Download en kampagneflyer om Odense Bæredygtighedspris 2014:

http://www.kortlink.dk/OdenseBæredygtighedspris2014/f45m

 

Kontaktinformation

Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33.

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk