Spring til indhold
Nyhed

Odense ansætter Stefan Birkebjerg Andersen som ny stadsdirektør

29-10-2014

Et enigt byråd vedtog onsdag den 29. oktober at ansætte Stefan Birkebjerg Andersen som ny stadsdirektør fra årsskiftet.

 

Den 53-årige kommende stadsdirektør har været administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen siden april 2012, ligesom han tidligere har været udviklingsdirektør i Odense.

 

Som direktør i By- og Kulturforvaltningen har Stefan Birkebjerg Andersen haft væsentlig betydning for gennemførelsen af de seneste års fysiske forandringer – både i bybilledet og i trafikken, ligesom han har haft afgørende betydning for den radikale forandring af forvaltningens struktur og arbejdsmåde. Forandringer, der har resulteret i øget produktivitet og i stigende tilfredshed med forvaltningen hos borgere og virksomheder.

 

Borgmester Anker Boye glæder sig over, at det er lykkedes at finde en stadsdirektør, som på en gang lever op til stillingens høje faglige og personlige krav, og som samtidig har kendskab til de store udviklingsprojekter, Odense er midt i.

 

-Stefan Birkebjerg Andersen har allerede på en række områder sat sit præg på den gennemgribende forandring fra stor dansk by til dansk storby, som Odense er i gang med i disse år. Han kender vores arbejde med at udvikle en helt ny velfærd, og så er han først og fremmest en særdeles stærk og engageret leder. Jeg er overbevist om, at Stefan Birkebjerg Andersen er den rigtige direktør til at realisere Odenses store ambitioner for vækst og velfærdsudvikling, siger Anker Boye (S).

 

Stefan Birkebjerg Andersen har også erfaring som kommunal topchef fra Kolding, hvor han var vicekommunaldirektør og by- og udviklingsdirektør frem til april 2012. Derudover byder CV’et på flere direktørjob i kommuner og forlagsbranchen og en karriere i forsvaret som reserveofficer.

 

Endvidere sidder han i en lang række nationale og lokale bestyrelser og rådgivende organer. Han er cand. phil. i samtidshistorie, og han har taget en række lederuddannelser.

 

Den kommende stadsdirektør er glad for at have stået i spidsen for By- og Kulturforvaltningen de seneste år, og han ser nu frem til at påtage sit arbejdet med byens samlede udvikling.

 

-For mig er det en drømmeopgave at bidrage til Odenses mentale og fysiske forandring i disse år. Jeg er meget stolt af og ydmyg over, at Odense Byråd har valgt at ansætte mg. Jeg repræsenterer både kontinuitet og fornyelse. Jeg har allerede på mange områder været involveret i arbejdet og vil videreføre den overordnede kurs. Samtidig vil der naturligvis være forandringer, når der kommer en ny stadsdirektør med andre forudsætninger og en anden personlighed. Forandringerne vil løbende vise sig over de kommende år, siger Stefan Birkebjerg Andersen.

 

Stefan Birkebjerg Andersen bor i Odense med sin hustru og to døtre.