Spring til indhold
Nyhed

Odense Aftenskole vinder den internationale pris

19-08-2014

Håndværksgrupper i Uganda, international fletteudstilling og anerkendte udenlandske undervisere. Altsammen elementer, der er med til at sætte Odense Aftenskole på landkortet som særlig dygtig til at favne det internationale perspektiv.

 

En udmærkelse som Odenses by-og kulturrådmand Jane Jegind ønsker tillykke med.

”At Odense Aftenskole vinder så fin en pris viser, at vi er en by der har en masse vi kan være stolte af, både i stor og lille skala. Særligt aftenskolens engagement i Uganda, er et vigtigt og beundringsværdigt projekt.”

 

Motiveringen for at prisen tilfaldt Odense Aftenskole lyder:

Odense Aftenskole har trods sin beskedne størrelse gennemført en lang og bred række af internationale aktiviteter gennem de seneste 10 år og har på forbilledlig vis formået at omsætte aktiviteterne til folkeoplysning i Danmark. Både lokalt i Odense men også gennem landsdækkende arrangementer.

 

Mest omfangsrigt er engagementet i organisationsdannelsen i det nordlige Uganda hvor oprettelse af håndværksgrupper går hånd i hånd med demokratilæring. Derudover sikrer skolen hvert år undervisning i international klasse ved at hente stribevis af udenlandske undervisere til Odense ligesom skolen er bærende kraft i udstillinger og festivals f.eks. den internationale fletteudstilling Himmel&Hav på Stige Ø.