Spring til indhold
Nyhed

Odense Ældre IT er årets ildsjæl

25-09-2014

Det var en tydelig begejstret formand for Odense Ældre IT, der tog imod den ærefulde ildsjælepris. Den 90-årige Christian Fischer fortalte fra scenen i rådhusets festsal, at han var stolt over den anerkendelse, det er at modtage prisen. Han slog også fast, at han stadig har mange år som frivillig foran sig. ”Frivillighed har ingen alder”, proklamerede han – og det må han siges selv at være et forbilledligt eksempel på. Han opfordrede desuden aftenens lidt yngre konferencier, Huxi Bach, til at se at komme i gang med det frivillige arbejde – og tilbød, at hvis han havde brug for hjælp til noget med hjemmesider eller computere, så kunne han bare ringe.

 

Odense Ældre IT

Odense Ældre IT er en relativ ny forening (2012), der arbejder for at øge ældres it-kompetencer med det formål at øge it-svage ældres virkelyst og bryde social isolation. Foreningen samarbejder med foreningerne i bl.a. Frivillighuse på ældreområdet, hvor de rekrutterer frivillige, og har i dag har ni lokale it-cafeér for ældre rundt omkring i Odense. Se mere på foreningens hjemmeside

 

Foreningerne selv stemte på årets ildsjæl

I alt tre foreninger var nomineret til årets ildsjælepris på baggrund af indstillinger fra offentligheden. De to øvrige nominerede var Frivilligsektion på Center for Seksuelt Misbrugte Syd og Foreningen Smertetærskel. Det var de inviterede gæster til prisfesten – repræsentanter for de frivillige sociale foreninger selv, byrådspolitikere og kommunale samarbejdspartnere – der stemte om, hvem af de tre nominerede, der skulle være årets ildsjæl.

 

Mere om ildsjæleprisen

 

Tidligere års prismodtagere

2013 Samtaleboblen

2012 Den Fri Rådgivning

2011 Foreningen Frivillige i lokalområde 3

2010 NEFOS, Netværket for Selvmordsramte

2009 Center for Seksuelt Misbrugte

2008 Landsforeningen for udbrændte

2007 Havebæks Venner