Spring til indhold
Nyhed

Nyt mangfoldighedsråd udpeget

01-04-2014

Job og vækst er i fokus, når det første mangfoldighedsråd i Danmark snart mødes og tager fat på opgaven med at udfolde en nyligt vedtaget mangfoldighedsstrategi i landets tredjestørste by. Rådets opgave er at komme med ideer til politikerne om, hvordan Odense kan bringe sine 155 forskellige nationaliteter mere i spil, fordi de har et særligt kendskab til andre sprog og kulturer – noget som både virksomheder, kultur- og fritidsliv kan få gavn af.

 

I alt 11 nøje udvalgte personer har fået sæde i det nye råd. Rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Steen Møller (K), hilser rådet velkomment.

 

- Jeg glæder mig til at samarbejde med Mangfoldighedsrådet. Rigtig mange af nydanskere har taget gode uddannelser, og står for at træde ind på arbejdsmarkedet. De har en stor viden om sprog og kultur, som det er vigtigt, at byens virksomheder og byen som helhed forstår at bruge til gavn for vækst og beskæftigelse. Rådet skal konkret komme med forslag til, hvordan vi bærer os bedst ad med at understøtte det, lyder det fra rådmanden.

 

Der er udpeget seks ressourcepersoner med forskellige etnisk baggrund, uddannelse og job og fem videnspersoner. Medlemmerne er:

 

Ashil Farokh

Ashil Farokh er cand.scient.pol og ansat som koordinator for udviklingsprojekter i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

 

Hasan Sahin

Hasan Sahin læser Interkulturel Pædagogik med dansk som andetsprog på Syddansk Universitet og arbejder som studentermedhjælper på Institut for Kulturvidenskaber.

 

Mahmoud Daoud

Mahmoud Daoud er uddannet socialpædagog og arbejder som pædagogisk udviklingskonsulent. Mahmoud har været formand for det tidligere Integrationsråd.

 

Reza Javid

Reza Javid er autoriseret psykolog med speciale indenfor psykoterapi og kultur. Han arbejder til daglig som lektor i psykologi ved University College Lillebælt.

 

Roya Moore

Roya Moore er ansat som etnisk konsulent i CFU, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune.

 

Saliha M. Fetteh

Saliha Fetteh er cand.mag. og arbejder bl.a. som ekstern lektor i Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet.

 

Hans Lassen

Hans Lassen er direktør, forfatter og foredragsholder. Han ejer konsulentfirma Sisyfos, som har mangeårig erfaring i samarbejde med virksomheder og kommuner i relation til integration på arbejdsmarkedet.

 

Peter Zinck

Peter Zinck har i 25 år arbejdet i ledelsen af detailkæden Inspiration. I dag beskæftiger Peter Zinck sig med professionelt bestyrelsesarbejde. Han er fx formand for Tietgen Business College og sidder i bestyrelsen på University College Lillebælt.

 

Søren Dollerup

Søren Dollerup er ansat som centerchef i Vollsmose Torv, som ejes af Dan Mark Ejendomme A/S. Det er selskabets vision at være en strategisk part i transformationen af en hel bydel.

 

Marianne Hougaard Larsen

Marianne Hougaard Larsen er præst og arbejder som leder ved Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense.

 

Jakob Dalsgaard

Jakob Dalsgaard er forstander på Lærdansk Fyn & Sjælland, som er Dansk Flygtningehjælps sprogskole på Fyn og Sjælland.

 

Medlemmerne af Mangfoldighedsrådet er udpeget for to år.