Spring til indhold
Nyhed

Nyt hus samler iværksættere, forskere og studerende

07-08-2014

Studerende kommer ud fra time og går mod kaffeautomaten. Bag en computerskærm bliver der knoklet med næste skridt i en forretningsplan, mens tre andre unge tegner skitser og diskuterer en aflevering.

Når den nye forskerpark står færdig i 2015 kan iværksættere, studerende og forskere arbejde og mødes i fælles faciliteter.

 

- Hvis vi vil opnå noget nyt, må vi bringe mennesker sammen, der ikke før har mødtes. Det gør vi i den nye forskerpark, siger Jørgen Clausen, der er formand for Ejendomsselskabet Den Fynske Forskerpark, som sammen med University College Lillebælt står bag byggeriet, der bliver klar til indflytning i sommeren 2015.

 

Fællesskab giver muligheder

I den nye forskerpark bliver der indrettet kontorfaciliteter til unge talenter og iværksættervirksomheder. De vil arbejde under samme tag som studerende og forskere fra University College Lillebælt, der blandt andet uddanner lærere, sygeplejersker og pædagoger, og fra Syddansk Universitet, der både flytter forskning og SDU Erhverv ud i den nye forskerpark. UCL indretter cirka 2800 kvadratmeter til forskning, undervisning og idrætsfaciliteter.

 

- Det bliver frugtbart for vores studerende, at de kan indgå i samarbejder med studerende og forskere fra SDU, siger rektor for UCL, Erik Knudsen.- Vi arbejder ambitiøst på, at vores studerende lærer at udvikle nye produkter og arbejde med andre faggrupper. Ikke mindst inden for velfærdsteknologi. Det giver den nye forskerpark gode muligheder for, siger han.

 

Pressen er velkommen

13. august kl. 12.30 tages første spadestik til byggeriet ved hjørnet af Campusvej og Moseskovvej. Pressen er velkommen.

 

Program:

 

  • Velkomst ved C.C. Nielsen, direktør for Ejendomsselskabet Den Fynske Forskerpark a/s.
  • Jørgen Clausen, formand for Ejendomsselskabet Den Fynske Forskerpark a/s, kommunaldirektør Odense Kommune
  • Poul Erik Madsen, bestyrelsesformand for University College Lillebælt, rektor for Fredericia Gymnasium.
  • Anker Boye, borgmester i Odense Kommune
  • 1. spadestik ved Christian Olesen, iværksætter og del af Odenses inkubatormiljø

 

Prisbelønnet iværksætter tager det 1. spadestik

Det første spadestik bliver taget af Christian Olesen en af Odenses nye iværksættere. Han er del af Odenses inkubatormiljø og har vundet flere priser for opfindelsen af Velocatr, en cykellygte med indbygget GPS-alarm, som han nu arbejder på at få sat i produktion.

 

- Den nye forskerpark er blandt andet for sådan nogen som ham, og vi bygger huset, fordi Odense skal have flere, der som ham omsætter viden til nye produkter og god forretning. Derfor tager Christian Olesen det første spadestik, siger Jørgen Clausen.

 

”Det 1. spadestik” bliver ”det næste spadestik”

Den spade, der ryger i jorden den 13. august var også med, da der blev gravet ud til den etablerede Forskerpark, der stod færdig i 1992.

 

Vedhæftet:

 

Illustration: Forskerpark fra oven

3 små illustrationer, der kan bringees i sammenhæng (copyright ADEPT)

Byen i bygningen - det fælles torv, (copyright ADEPT)

Fakta og tidslinje (pdf)